بررسی نقش میر 398 در پاسخ به تنش خشکی در هلو و بادام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0347
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 807
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضیه اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد

بهروز شیران

استاد گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهرکرد

ندا میرآخورلی

استادیار گروه زیست شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه

حسین فلاحی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

میکروRNAهاRNAهای کوچکی هستند که هیچ پروتئینی کد نمیکنند و به عنوان تنظیم کنندههای منفی بیان ژن در یوکاریوتها فعالیت دارند. میر 398 یکی از میکروRNAهای مهم است که در پاسخ به تنش اکسیداتیو و همئوستازی مس نقش دارد. در این پژوهش نقش میر 398 به عنوان یک میکروRNAهای کلیدی در پاسخ به تنشهای غیر زیستی در بافت برگ هلو و بادام بررسی شد. به این منظور دوسطح تنش ملایم و شدید خشکی جهت مقایسه با نمونه شاهد در نظر گرفته شد. استخراجRNAبرای هر سه نمونه انجام شد و در مرحله بعد سنتزCDNAی ساقه-حلقه صورت گرفت. نهایتا بروز میر 398 توسط واکنش زنحیرهای پلیمراز بررسی شد. شبکه ژنی برای این میکروRNA تحت تنش خشکی با استفاده از نرم افزارPathway studio7رسم شد. نتایج، افزایش بیان معنیدار میر 398 را طی تنش ملایمو شدید خشکی در هلو نشان داد. همچنین در بادام بیان این میکروRNAطی تنش ملایم افزایش و طی تنش شدید کاهش داشت. افزایش بیان میر 398 طی تنش خشکی در بافتهای فتوسنتز کننده جهت حفظ مس برای ادامه فعالیت فتوسنتزی آنزیمهایی ماننده پلاستوسیانین است که از مس به عنوان کوفاکتور استفاده میکنند. کاهش بیان این میکروRNAدر تنش شدید در بادام برای افزایش بیان ژنهای کد کننده سوپراکسید دیسموتازها جهت مبارزه باROS رخ داده است. نتایج حاصل از رسم شبکه ژنی سرکوب ژنهای1CSD و 2 CSD را توسطمیر 398 نشان داد و همچنین نقش میر 398 در تنش اکسیداتیو و همئوستازی مس تایید کرد

کلیدواژه ها

بادام، تنش اکسیداتیو، تنش خشکی، میکروRNA ، میر 398 ، هلو، همتوستازی مس ، ROS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.