بررسی تنوع ژنتیکی گردوهای ایرانی (Juglans regia L.) با نشانگرهای SSR

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه.

نسرین سیدی

استادیار گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

بابک عبدالهی مندولکانی

استادیار گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

ایران به عنوان یکی از منابع غنی ذخایر ژنتیکی گردو در جهان بشمار میرود. بررسی تنوع ژنتیکی موجود در این ذخایر ژنتیکی جهت شناسایی و معرفی ژنوتیپهای برتر برای حفاظت و توسعه پایدار کشت گونههای گیاهی ضروری میباشد. در این راستا حفظ تنوعژنتیکی گیاهان بومی و ارزیابی میزان تنوع آنها ضروری مینماید. به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی 32 نهال گردوی ایرانی از 5 جفت آغازگرSSRاستفاده شد. پنج مکانSSRدر مجموع 19 آلل تولید کرد. کمترین و بیشترین تعداد آلل، به ترتیب مربوط به مکانهای ریزماهوارهWGA و 276 WGA713 آلل) وWGA89 5 آلل) بود. کمترین و بیشترین تعداد آلل موثرNEبه ترتیب مربوط به مکانهای wGA71وWGA1 بود. بیشترین میزان هتروزیگوتی مشاهده شدهHOتوسط مکانWGA276تولید شد. همه مکانهایSSR مورد استفاده بجزمکانهایWGA و 276 WGA118 در جمعیت مورد مطالعه انحراف معنیداریp≤0.01از تعادل هاردی -واینبرگ نشان دادند. اطلاعات حاصل از این تحقیق میتواند در برنامههای اصلاحی گردو مفید باشد. همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد که جهت گسترش پایه ژنتیکی و ژرم پلاسم گردوی ایرانی جمع آوری نمونههای جدید و ارزیابی میزان تنوع آنها ضروری میباشد.

کلیدواژه ها

گردو، ، نشانگرهایSSR ، میانگین هتروزیگوسیتی، شاخص شانون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.