تاثیر نمک و اکتواین بر بیان ژن lon استرپتومایسس مقاوم به شوری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم صادقی

گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

بهرام محمد سلطانی

گروه ژنتیک، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

غلامرضا صالحی جوزانی

بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، ایران

ابراهیم کریمی

بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، کرج، ایران

چکیده

استرپتومایسسها باکتریهای گرم مثبت محرک رشد گیاهی هستند که ظرفیت بالایی برای زنده ماندن در شرایط نامساعد محیطی مانندخاکهای شور دارند. درک سازوکارهای مقاومت به نمک میتواند تهیه نشانگرهای مفید برای گزینش استرینهای مناسب جهت استفادهدر محیطهای پر تنش برای کشاورزی پایدار را تسهیل نماید. برای یافتن ژنهای جدید استرپتومایسس که در پاسخ به تیمار نمک بیان متفاوتی دارندcDNA-AFLPانجام شد. توالی یکی از قطعاتی که بیان متفاوتی در تنش شوری نشان دادTDF-1 با ژنlon که یک پروتئاز وابسته به ATPباکتریاییproteases LA)را رمز مینماید شباهت داشت. پروتیینهای غیر طبیعی و آسیب دیده ناشی از پیچش غیر ناصحیح، پایان نابجا و یا واسرشت توسط این آنزیم تجزیه میشوند. از آنجا که این پروتیینهای غیر طبیعی تحت تنشهای مختلف در سلول تجمع مییابند افزایش مقادیر بالایی ازproteases LAجهت تجزیه آنها لازم میباشد. بیان ژنlonمتعاقب تیمار سلول با نمک0,45 مولار NaCl سه برابر افزایش یافت. افزایش بیان در پاسخ به نمک و در حضور اسمولیت اکتواین خارج سلولی بیشتر ( 5,2 ) بوداین نتایج پیشنهاد میکند دو سیستم حفاظت از پروتیین شامل اکتواین و پروتئاز وابسته بهATPبه صورت سینرژیک با یکدیگر مرتبط میباشند.

کلیدواژه ها

استرپتومایسسها، اکتواین، پروتئاز وابسته بهcDNA-AFLP ،ATP ، اکتوئین، ژنlon ، تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.