مطالعه فیلوژنی دامنه NBS کد شوند با ژنهای مقاومت در مرکبات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS13_0006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1027
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم غایب زمهرپر

آزمایشگاه پروکاریوت شناسی، بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران

علی علیزاده

آزمایشگاه پروکاریوت شناسی، بخش تحقیقات بیماریهای گیاهی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران، ایران

ثمره کچویی

گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، ورامین، تهران، ایران

چکیده

مرکبات در ایران از اهمیت اقتصادی زیادی برخوردار است و ایران از نظر تولید مرکبات در جهان در رتبه هشتم قرار دارد. در سالهای اخیربیماریهای خسارتزایی مانند میوه سبز مرکبات از منطقه جنوب کشور گزارش شده است که به دلیل ماهیت عامل بیماریزای آنها، کنترلبیماری مشکل میباشد. در حال حاضر استراتژی کارآمد برای کنترل این بیماری استفاده از گیاهان مقاوم به این پاتوژن می باشد. گیاهانمکانیسمهای مختلفی را برای دفاع در مقابل پاتوژنها به کار میبرند. این مکانیسمها با ژنهای مقاومت گیاهR genesفعال می شوند . بیشتر پروتینهای رمز شده توسط ژنهای مقاومت دارای یک محل اتصال به نوکلیوتیدNucleotide Binding Site :NBSهستند که به یک تکرار غنی از لوسینLeucien-Rich Repeats:LRR با طول متغیر در انتهای کربوکسیل متصل می شوند. در این بررسی ابتدا به مطالعه ژنهای آنالوگ مقاومت در مرکبات پرداخته شده است. به این منظور حدود سی گونه مختلف مرکبات موجود در کلکسیون های ایران تهیه وDNAآنها با روشCTABاستخراج شد. پرایمرهای دجنریت برای تکثیر ژن های آنالوگ مقاومت با استفاده از روش های بیوانفورماتیک طراحی گردید. در مجموع 512 قطعه چند شکل حاصل شد که قطعات چندشکلی از روی ژل آکریل آماید جداسازی وتوالی یابی شدند. از نظر فیلوژنی توالی آنالوگ ژنهای مقاومت در ارقام زینتی و محلی ایران با توالی های موجود در بانکهای اطلاع اتی در شاخه های مجزا قرا میگیرند که از آنها میتوان در مکانیابی ژنهای مقاومت منفرد و تعیین مک انها ی کم ی مقاومت به بیمار یها در مرکبات استفاده نمود

کلیدواژه ها

مقاومت ، Candidatus liberibacter asiaticus .NBS-LRR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.