نگاه سیستمی ماتریس SWOT در سازمان،جهت برنامه ریزی استراتژیک

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: RDTM01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود مرآتی

دانشگاه فنی و حرفه ای

چکیده

امروزه تغییرات و تحولات به شکلی سرسام آور محیط کسب وکار را تغییر و رقابت را افزایش داده است. این تغییرات تنها به سازمان ها محدود نشده بلکه جوامع امروزی نیز با آن رویرو هستند. کشورها برای تداوم حیات، حفظ استقلال و برتری در میان سایر ملل ناگزیربه استفاده ازبرنامه ها مدون و اهداف کلان خواهند بود. در این میان استفاده از ابزارهای چون برنامه ریزی استراتژیک برای دستیابی به این اهداف بلندمدت امری حیاتی است. کشورها با شناخت مزیت های استراتژیک ،اقدام به انتخاب استراتژی هایی متناسب با عوامل داخلی و خارجی خود می نمایند. این ززینش استراتژیک تنها با شناخت عوامل داخلی اقلیم مورد نظر، اعم از نقاط قوت و ضعف سازمان و شناخت عوامل خارجی آن اعماز فرصتها وتهدیدهای محیطی میسرمی شود. ماتریس SWOT ابزاری است که نه تنها به بررسی این عوامل پرداخته و قوتها و ضعفها وفرصتها و تهدیدها را نمایان می سازد بلکه مناسبترین استراتژی ها را برای دستیابی به اهداف کلان با در نظر گرفتن شرایط داخلی و خارجی آن شناسایی می نماید. به دلیل اهمیت وافر این ماتریس در امر برنامه ریزی استراتژیک برآنیم تا در این مقاله با نگاهی جامع گرا و سیستمی به تشریح و تحلیل آن پرداخته و ابعاد دهگانه ای از این ماتریس را ارائه دهیم. در این مقاله پس از تبیین برنامه ریزی اساتراتژیک به بررسیسیتماتیک این مربع می پردازیم که با بیان عوامل داخلی و خارجی و ارائه مصداق هایی آغاز می گرددسپس با شناسایی نارسایی های عملکردی و نارسایی های محیطی به شناخت آسیب ها و محدودیت ها، مسائل و مزیت های رقابتی که در آینده سازمانهای استان ما با آن مواجه می شوند خواهیم پرداخت. در بحث پایانی خواهیم دید که این ماتریس به تنهایی ابزار موثری برای انتخاب استراتژی ها نیست و این برنامه ریزی ارزشی است که فراتر از رویکرد تحلیلی برنامه ریزی استراتژیک از طریق کشف و خلق فرصت ها باید در صدد تحقق هرچه بیشتر ارزش های استراتژیک باشند

کلیدواژه ها

سیستماتیک، فرصت، تهدید، قوت، ضعف، برنامه ریزی استراتژیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.