بررسی اثر بخشی مدیریت در زمینه سازی برای بروز و پرورش کارآفرینی در کارکنان شرکت آب و فاضلاب منطقه ای کرمان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیق و توسعه در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: RDTM01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود پورکیانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

بیتا خالویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

هدف اصلی این پژوهش، بررسی اثر بخشی مدیریت در زمینه سازی برای بروز و پرورش کارآفرینی از دیدگاه کارکنان شرکت آب وفاضلاب منطقه ای کرمان بوده است. بدین منظور، پنج شاخص اصلی برای کارآفرینی در نظر گرفته شدند که شامل خلاقیت ونوآوری، ریسک پذیری، قدرت تصمیم گیری و مشارکت جویی بودند. در راستای پاسخ گویی به فرضیات پژوهش، اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شد. در جمع آوری اطلاعات میدانی، از ابزار اندازه گیری پرسشنامه استفاده گردید . جامعهآماری تحقیق شامل کلیه کارکنان رسمی شرکت آب و فاضلاب منطقه ای کرمان بود که 3131 نفر را شامل می شد. که با استفادهاز فرمول کوکران ، حجم نمونه برابر 111 نفر انتخاب گردید و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده پرسشنامه ها در بین آنان توزیع گردید است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss بهره گرفته شده است . در این تحقیق برای تجزیه و تحلیلداده ها، از دو روش توصیفی و استنباطی استفاده شد. آمار توصیفی، به منظور برآورد فراوانی و محاسبه میانگین و انحراف معیارداده ها به کار رفت. در آمار استنباطی، از آزمون t تک نمونه ای برای بررسی فرضیات تحقیق استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که مدیریت شرکت آب و فاضلاب منطقه ای در زمینه سازی مناسب برای شاخص های ریسک پذیری، مسئولیت پذیری، قدرتتصمیم گیری و مشارکت جویی موفق و در زمینه خلاقیت و نوآوری ناموفق بوده است. با توجه به اینکه شرکت هیچ برنامه آموزشیدر زمینه کارآفرینی برای کارکنان طراحی و اجرا نکرده بود و با توجه به دولتی بودن این شرکت)تحقیقات متعدد نشان داده است که کارآفرینی در شرکت های خصوصی بیش از شرکت های دولتی مورد توجه قرار می گیرد( می توان گفت که مدیران شرکت آب و فاضلاب عملکرد رضایت بخشی در زمینه کارآفرینی نداشته اند

کلیدواژه ها

اثربخشی مدیریت، پرورش کارآفرینی، کارآفرینی، زمینه سازی، خلاقیت و نوآوری، تصمیم گیری ومشارکت جویی، مسئولیت پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.