نقش ادیان و امپراتوری های بزرگ در تدوین حقوق بین الملل بشر

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی حقوق بین الملل در آیینه علوم روز
  • کد COI اختصاصی: NCILMD01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد احرامی

دانشجوی دکتری تخصصی حقوقPHD وعضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی

بهنام علی پور

کارشناس ارشد حقوق بشر و مدرس دانشگاه

چکیده

حقوق بشر با پیشینهای که در ادیان، نظریههای فلسفی، تمدنها و فرهنگهای گوناگون دارد، پس ازجنگ جهانی دوم و پیریزی نظم جهانی نو، پا به عرصهی هنجارسازی بینالمللی نهاد و از آن هنگام، با عبور ازمراحل مختلف و رویارویی با چالشهای متعدد، در دو سپهر نظر و عمل، از کانونی ترین گفتمانها در حوزههای گوناگون چون فلسفه و به ویژه فلسفهی اخلاق و فلسفهی دین، حقوق، نظریه ی سیاسی، جامعه شناسی و کلاماز یک سو و سیاست و دیپلماسی بینالملل، از سوی دیگر بوده است. هر یک از برداشتهای رایج در باب حقوق بشر به لحاظ فرهنگی و اخلاقی به سنت فلسفی و فرهنگی جوامع مختلف بستگی دارد. نقشی که گذشتگان دربه وجود آمدن حقوق بشر فعلی داشتهاند برای هیچ فردی پوشیده نیست. امروزه به روش تازهای این حقوق اجرا می شود و شبکهای از نهادهای ملی، منطقهای و بینالمللی در کنار اشخاص و فعالان عرصهی اجتماعی، بهترویج، حمایت و نظارت بر اجرای حقوق بشر اشتغال یافته اند ولی چنانکه معلوم و مشخص است در گذشته این حقوق مورد ملاحظه بوده، ولی به شیوه ی ابتدایی مورد توجه و امعان نظر بوده است. از این منظر سعی خواهد شد بیان گردد که چگونه، فلاسفه، ادیان و تمدنها و فرهنگهای مختلف با نگاه خود حقوق بشر را تعریف وتبیین میکنند. و در این مقاله استدلال این خواهد بود که فرهنگها و مؤلفه های درون فرهنگی با برداشتی کاملاً متفاوت، اما با اعتبار یکسان به حقوق بشر نگاه میکنند

کلیدواژه ها

حقوق بشر، دین، تمدن، فلاسفه، تدوین، همبستگی ، آزادی ، بینالملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.