تاثیر میزان کودهای ازته و فسفاته و دور آبیاری بر میزان آفلاتوکسین پسته

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پسته ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCC01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 796
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین باقی زاده

گروه بیوتکنولوزی پژوهشکده علوم محیطی

حسین تاج الدینی

گروه محیط زیست پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته

داریوش افضلی

گروه محیط زیست پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته

چکیده

پسته مهمترین محصول باغی در اقلیم کویر است با توجه به مقاومت درختان پسته در مقابل خشکی و شوری اقتصادی ترین محصول باغی در این شرایط است و از نظر غذایی و دارویی در سراسر جهان از اهمیت فراوانی برخوردار است. به طوری که بسیاری از مردم جهان پسته ایران را به عنوان بهترین آجیل می شناسند ولی به علت افزایش آلودگی پسته ایران به آفلاتوکسین و ننگرانی مصرف کنندگان از عوارض شدید آن بر بدن انسان تقاضا برای خرید پسته ایران کاهشیافته و بسیاری از محموله های صادراتی پستنه ایران به علت میزان بالای آفلاتوکسین برگشت داده می شوند در نتیجه بازاریابی و فروش پسته با مشکل مواجه شده است در این تحقیق اثرم یزان کود ازته و کود فسفاته و تعداد دوره های آبیاری با هدف کنترل آفلاتوکسین مودر بررسی قرار گرفت میزان کودهای ازته و فسفاته 800 و 0 و 400 کیلگرم در هکتار بود و کمترین مقدار آفلاتوکسین در نمونه های مربوط به 400 کیلوگرم دره کتار ازت و فسفات دیده شد و در دوره های آبیاری 84 و 56 و 28 روز یک بار کمترین مقدار آفلاتوکسین در نمونه 84 روز آبیاری مشاهده شد.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین، پسته کود، دور آبیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.