مطالعه تاثیر پلی آمین های آزاد برفعالیت آنسیم های آنتی اکسیدان دانهال هایتحت تنش شوری (Pistacia vera cv. Badami Zerand) پسته بادامی ریس زرند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پسته ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCC01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته کامیاب

استادیار دانشکده فنی گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان

مسعود حضری

استادیار پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی پلی آمین های آزاد پوترسین، اسپرمیدین و اسپرمین بر میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مختلف در پسته رقم بادامی ریز زرند تحت شوری انجام گردید. اعمال تنش با استفاده از شوری (ترکیبی از 70/5% کلریدسدیم، 20% کلرید کلسیم و 9/5% کلرید منیزیم) با غلظت های 25، 50، 100 و 150 میلی مول انجام شد کاربردلی آمین های ارمین، اسرمیدین و پوترسین در دو غلظت 0/1 و 1 میلی مولار به صورت محلول پاشی بر روی بر هاین هال ها در 4 مرحله در طول مدت تنششوری صروت گرفت. سپس فعالیت آنزیم های آسکوربات پراکسیداز، کاتالزا، کپراکسیدا و سوپر اکسید دسموناز و همچنین فعالیت پراکسید هیدروژن در برگ های دانهال ها اندازه گیری گردید نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش شدت شوری فعالیت همه آنزیم های اندازه گیری شده افزایش و میزان پراکسید هیدروژن کاهش یافت. اما کاربرد پلی آمین ها تاثیرات متفاوتی بر میزان فعالیت این آنزیم ها داشته است به طوریکه فعالیت آنزیم های سوپراکسیدودسموتاز و کاتالز در اثر کاربرد پلی آمین ها افزایشو برعکس فعالیت آنزیم های پراکسیداز و آکوسربات پراکسیداز و میزان پراکسید هیدروزن کاهشیافت به هر حال پلی آمین ها به خصوص اسپرمیدین اثرات ناشی از تنش شوری را در دانهال های پسته کاهش داده و باعث افزایش مقاومتن به تنششوری در پسته شده اند بنابرانی پلی آمین ها می توانند با تاثیر بر تولید برخی آنزیم های آنتی اکسیدان و احتمالا کاهشرادیکال های آزاد اکسیژن سبب افزایش مقاومت دانهال های پسته به شوری شوند.

کلیدواژه ها

اسپرمین، اسپرمیدین، بوترسین، آنزیم های آنتی اکسیدان، تنش شوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.