کاربرد تکنولوژی پینچ دربهینه سازی طراحی شبکه های مبدل حرارتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله مبدل گرمایی، دوره: 5، شماره: 27
  • کد COI اختصاصی: JR_MOBADEL-5-27_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه سمندری

کارشناس ارشد تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

تکنولوژی پینچ مجموعه ای ازروشهای ترمودینامیکی است که برای اهداف مختلفی ازجمله تحلیل شبکه مبدلهای حرارتی مورد استفاده قرار میگیرد. تحلیل پینچ جهت تعیین هزینه شبکه مبدلهای حرارتی و انرژی موردنیاز ونیز تشخیص نقطه پینچ به کارمیروددراین مقاله هدف رفع کاستیهای موجوددرروشهای حدسی ازطریق یافتن ΔTminبهینه و طراحی شبکه به کمک آن است به گونه ای که در نهایت تعداد اتصالات لازم برای تعادل انرژی درشبکه مینیمم گردد دراین راستا کلیه مراحل راحی شبکه های مبدل حرارتی به کمک تکنولوژی پینچ الگوسازی شده و به شکل الگوریتمی دقیق درامده است که برای تشخیص و طراحی نقطه پینچ قابل استفاده برای کلیه مسائل پینچ از جمله مسائل با دو نقطه پینچ، آستانه و تقسیم جریان میباشد. ساختارارایه شده خطای روشهای حدسی قبلی را به نحو چشمگیری کاهش داده است همچنین باترسیم منحنی ترکیبی گراندسطوح مختلف انرژی را تعیین کرده و برقراری اتصال بین جریانهای گرم و سرد را بهینه سازی کرده است دراین مقاله ازروش منحنی های ترکیبی و حل الگوریتمی مسائل پینچ برای تعیین ΔTmin بهینه استفاده شده است که تاکنون بصورت حدسی تع یین میگردید. به کمک منحنیهای متحرک و مدیریت بین افزایش انتقال حرارت بین فرآیندی و کاهش منابع خارجی سرد و گرم میتوان برای هر نوع مبدل پوسته ولوله باهرتعدادجریان سردوگرم ΔTmin بهینه راتعین نمود درنتیجه درمرحله طراحی شبکه و برقراری اتصالت نیز به شبکه مبدلی کاملا اقتصادی و ازلحاظ اتصالات به بهینه ترین اتصالات دست یابیم بگونه ای که نیازمند بحث روی اقتصادی بودن مبدل نباشد

کلیدواژه ها

نقطه پینچ ، دمای آستانه ، تقسیم جریان ، آنالیز آبشاری ، منحنی ترکیبی ، منحنی گراند ، Δtminبهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.