تجارت و بانکداری موبایلی در جهان و ایران

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تجارت الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: NECC03_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوروز کهزادی

مدیر عامل و رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات

عشرت عدالت

کارشناس انفورماتیک بانک صادرات

محمدعلی دهقان دهنوی

کارشناس تحقیق و توسعه بانک توسعه صادرات

چکیده

طی چند سال اخیر تجارت موبایلی (سیار) به عنوان جدیدترین شاخه از تجارت الکترونیکی مورد توجه قرار گرفته و پیشرفت فن اوری و نوآوریها، باعث رشد و گسترش کاربردهای آن گشته است . در این بین بانکداری موبایلی یکی از شاخه های اصلی تجارت موبایلی است که نقش اسای و تاثیرگذار بر سایر حوزه های این تجارت دارد. مقاله حاضر سعی دارد مفاهیم اساسی تجارت و بانکداری موبایلی را تشریح و تبیین کرده و جایگاه فعلی و دورنمای توسعه آن را در کشور توصیف نماید. به این منظور در بخش اول، اصول و عناصر تجارت موبایلی تشریح شده در بخش دوم ضمن معرفی بانکداری موبایلی، طیف خدمات آن توصیف و طبقه بندی گردیده است و سیستمهای پرداخت موبایلی نیز به عنوان یک عامل اساسی در بانکداری موبایلی و سایر حوزه های تجارت موبایلی تبیین گردیده است. بخش سوم این مقاله مسائل فنی و امنیتی شبکه بانکداری موبایلی را تشریح می نماید، بخش چهارم خدمات بانکداری موبایلی بانک توسعه صادرات را معرفی کرده و در انتها موانع توسعه شبکه بانکداری موبایلی در کشور بیان شده راهکارهایی به منظور رفع موانع مذکور پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

تجارت موبایلی (سیار) ، بانکداری موبایلی (mobile banking) ، سیستم های پرداخت ، WAP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.