بررسی و ارزیابی الگوریتم رقابت استعماری در طراحی بهینه قابهای خمشی فولادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام موسوی

عضو هیات علمی گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ،

یوسف حسین زاده

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تبریز، تبریز

نادر موسوی

کارشناس ارشد سازه، گروه پژوهشی منابع آب نوین،

چکیده

الگوریتم رقابت استعماری از الگوریتمهای جدید در بهینهسازی است. پایههای اصلی این الگوریتم را سیاست همسانسازی، رقابت استعماری و انقلاب تشکیل میدهد. این الگوریتم با تقلید از روند تکامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورها وبامدلسازی ریاضیبخشهایی از این فرایند، عملگرهایی را در قالب منظم به صورت الگوریتم ارائه میدهد که میتوانند به حل مسائل پیچیده بهینه سازی کمک کنند. در واقع این الگوریتم جوابهای مساله بهینهسازی را در قالب کشورها نگریسته و سعی میکند در طی فرایندی تکرار شونده این جوابها را رفته رفته بهبود داده و در نهایت به جواب بهینه مساله برساند. در این تحقیق از الگوریتم رقابت استعماری برای بهینهسازی قابهای خمشی فولادی در طراحی به روش حالات حدی استفاده میشود. در این تحقیق مدلی برای تحلیل، طراحی و بهینه - سازی قابهای خمشی فولادی با رعایت ملاحظات طراحی و روش حالات حدی تهیه شده و فرآیند طرح و یافتن جواب بهینه به کمکآن انجام گرفت. قابلیتها، مزایا و معایب این الگوریتم با طراحی نمونههای مبنا و در مقایسه با سایر الگوریتمها مورد بررسی واقع شد .این الگوریتم براساس انتخاب به صورت جایگشتی مقاطع استاندارد W برای المانهای تیر و ستون تهیه و طراحی شده است. این مقاطع که محدودیتهای آئیننامهای را نیز ارضا میکند، منجر به سازه ای با حداقل وزن خواهند شد.مهمترین مزیت الگوریتم رقابت استعماری نسبت به سایر الگوریتمها، نوآوری و جدید بودن در عین شناخته شده بودن، کارآیی قابل رقابت با الگوریتمهای شناخته شده و انعطاف پذیری آن است. وزن نهایی بدست آمده از روش الگور یتم رقابت استعمار ی 10/3درصد کمتر ازالگوریتم Harmony search و6/8درصدکمترازالگوریتم pso می باشد

کلیدواژه ها

قابهای خمشی فولادی، بهینهسازی، طرح به روش حالات حدی، الگوریتم رقابت استعماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.