ارزیابی کارایی ترمو الکتریکی بیشینه با در نظرگرفتن نقطه کوانتومی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM01_216
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نسرین حسینی مطلق

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

فرهنگ خواجه پور

دانشجوی رشته ی فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مجتبی منصوری

دانشجوی دشته ی فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

مهرداد ابراهیم نژاد

دانشجوی فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

هدف از این مقاله ارائه ی یک تحلیل ترمودینامیکی جزئی در موردانتقال الکترون از طریق یک نقطه ی کوانتومی است که منجر به پتانسیلهای شیمیایی و درجه حرارتهای مختلف می گردد. مسئله ی موردعلاقه ی ما، عملکرد موتورهای حرارتی است که در آن الکترونها تحت تاثیر یک نیروی گرادیان حرارتی به سمت پایین رو به بالا پمپ می شوند. بررسی این مدل به مسائل مختلفی که همگی مورد علاقه ی ما هستندمی پردازد که عبارتند از :نانو فناوری ، مطالعه ی خواص ترمودینامیکی دستگاههای کوچک که در معرض نوسانات هستند ، و به کلیت این پرسش که تا چه میزان خواص ترمودینامیکی به دور از تعادل ونقش مشخصه های کوانتومی ترموالکتریسیته می تواند در ساخت نانو ابزارها صحت داشته باشد. ما به طور خلاصه در مورد این عناوین بحث می کنیم. پیشرفت فنی و تجربی قابل توجه در فناوری نانو و بیو نشانداده شده است که تا حد زیادی توانایی ما به، دستکاری کردن و حتی تولید سیستم ها در مقیاس بسیار کوچک قادر هستیم [1,2] . در همین راستا، ابزارهای نظری جدید و روشها توسعه یافته و این امکان رابوجود آورده اند که بتوان رابطه ی عمیق تری بین نوسانات، تولید انتروپی و کار و نقش تصادفی بودن در پدیده های نامتعادل غیرخطی مقیاس کوچک نشان داد. به ویژه، ترمودینامیک تصادفی، به بررسیترمودینامیک همه ی موجودیتهای کوچک و رفتار آنها در قبال نوسانات حرارتی می پردازد [3-7] . این تحولات، ارتباط نزدیکی با نوسانات معروف و نظریه های کار دارند [9], [8] .

کلیدواژه ها

الکترون، نقطه کوانتومی، نانو،کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.