دانش محوری در حوزه تامین مالی ، عاملی راهبردی در جهت بهبود فضای کسب و کار و کاهش معوقات سیستم بانکی ایران ؛ براساس مطالعه رویکردهای نوین اعتبارسنجی و مدیریت ریسک اعتباری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: NDMCONF01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اشرف احمدیان

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی – صندوق ضمانت صادرات ایران

چکیده

یکی از مهمترین بخش های حمایتی اثرگذار بر توسعه پایدار اقتصاد هرکشور سیستم بانکی است.به عبارت ساده تر بانکها و مکانیزم تامین مالی بعنوان یک نهاد حمایتی قوی با برنامه ریزی سیستمی ، بازار محور و اثربخش در زمینه تخصیص مناسب سرمایه، شناخته شده واثرات چشمگیری در توسعه عملکرد بنگاهها بویژه در کشورهای دارای سیستم بانکی تخصصی داشته است.از طرفی سیتم بانکی در صورتی میتواند فرایند تامین مالی بنگاهها را به درستی و در جهت صحیح هدایت کند که مکانیزم مناسبی در جهت ارزیابی و مدیریت ریسک داشته باشد. یکی از مهمترین دلایل حجم بالی معوقات سیستم بانکی ایران و روند روبه رشد آن نبود یک مکانیزم علمی اعتبارسنجی و مدیریت ریسکاعتباری در این حوزه است . از اینرو پژوهش حاضر درصدد است مدل های نوین ارزیابی و مدیریت ریسک در سیستم بانکی توسط موسساتمعتبر رتبه بندی فعال در این حوزه از طریق یک روش مطالعه کتابخانه ای و با استفاده از یافته های پژوهش های انجام شده را معرفی نماید. یافته های پژوهش نشان می دهد یک مکانیزم درست مدیریت ریسک در سیستم بانکی ، مدلی است که اولا با توجه به نوع و حوزه تخصیصاعتبار، جامع باشد یعنی همه جنبه های ریسک در این حوزه شامل ؛ ریسک اعتباری ، ریسک عملیاتی ، ریسک بازار ، ریسک نرخ بهره ، ریسکنرخ ارز ،ریسک نقدینگی ، ریسک های تجاری و سیاسی و سایر ریسک ها را با دقت بالایی پیش بینی کرده و براساس آن رتبه اعتباری بنگاهیا متقاضی را مشخص کند، ثانیا دانش محور باشد یعنی مدل ها و روش های علمی و روز مدیریت ریسک را رصد کند، به تناسب تحولات بازار و صنعت ریسک را بدرستی و به موقع ارزیابی و مدیریت کند ، با نوع، اندازه و پیچیدگی های فعالیت بانک یا موسسه مالی و اعتباری متناسبباشد و در نهایت روایی ، پویایی و پایایی آن در عمل ثابت شده باشد یافته مهم دیگر پژوهش حاضر ، معرفی مدیریت تامین مالی بعنوان یک شاخص اثرگذار در بهبود فضای کسب و کار و رشد پایدار آن است.

کلیدواژه ها

دانش محوری، تامین مالی، سیستم بانکی ، رویکردهای نوین ارزیابی ریسک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.