بررسی روشهای مدیریت پسماندهای حفاری چاه های نفت و گاز و ارزیابی اثرات زیست محیطی آنها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ENERGYCONF04_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن موزرمی لپری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست-آب و فاضلاب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

چکیده

فرایند حفاری و تولید نفت و گاز، تولید کننده گونه های مختلفی از انواع پسماندها می باشد، برخی از این پسماندها،محصولات ناشی از حفاری زمین مانند کنده های حفاری بوده و برخی نیز ناشی از مواد لازم جهت حفاری چاه مانند سیالاتحفاری و افزودنی های آنها هستند.گل یا سیال حفاری و پسماندهای ناشی از حفاری در صورتی که درست مدیریت نشوند، علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین به صنعت نفت، می توانند به یکی از منابع آلودگی درمحل حفاری نیزتبدیل شوند. یکیاز مهمترین عوامل در کاهش اثرات زیست محیطی پسماندها، مدیریت صحیح آنهاست به گونه ای که برخی مواقع هزینه هایمورد نیاز در حذف آلودگیهای یک پسماند و یا کنترل انتشارآلودگی آن با اعمال مدیریت صحیح و ابتکاری، به میزان چشم گیری کاهش پیدا می کند و با اجرای تمهیداتی ساده اثرات زیست محیطی را کاهش داده و از صرف هزینه های بسیار بالاجهت جبران این آسیب ها در آینده جلوگیری می شود. با بررسی روشهای مختلف مدیریت پسماند حفاری چاه های نفت و گاز و ارزیابی اثرات زیست محیطی آنها و با در نظر گرفتن معایب و مزایای این روشها و همچنین با مد نظر قرار دادن و توجه به مسائل اقتصادی، روش کنترل جامدات بهترین روش از لحاظ کاهش اثرات سوء زیست محیطی و کاهش هزینه های اقتصادی می باشد که با بهینه سازی مراحل این روش، می توان آنرا بیشتر مورد استفاده قرار داد و به بازدهی بیشتری رسید.

کلیدواژه ها

پسماند حفاری، روشهای مدیریت، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.