بازشناسی فناوری های جدید در معماری و تعامل آن با سنت و زمینه گرایی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,279

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EETCC01_046

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

جهانی تازه در دست ساخته شدن است و معماری اجتماعی ترین هنری است که می تواند با ایجاد انسجام مکانی، نوعی تداوم زمانی را جهت آفرینشی نو بنیاد برای شکوفایی یک تمدن منجر شود. جهانی شدن باعث ایجاد تغییر و تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی در اکثرا نقاط دنیا شده است و شهرها بیشترینتاثیرپذیری را در این زمینه دارند. استفاده از فناوری های جدید در طراحی و ساخت بناها و هم چنین بهره گیری از آنها در ایجاد شفافیت فضایی از تعاریف گوناگونیبرخوردار است در واقع بسیاری این دو الگو را به شرایط و پیش فرض های طرح و سایت و زمینه وابسته می دانند ولی در مقام داوری با در نظر داشتن شرایطگوناگون، این دو الگو از مفاهیم ویژه و نو در معماری معاصر محسوب می شود. زمینه گرایی در ابتدا به جنبه های صرفا کالبدی توجه داشت، اما بتدریج به ابعاد انسانیگرایید و حوزه مطالعات خود را به وجوه اجتماعی فرهنگی جامعه گسترش داد ورود فناوری های جدید به سرزمین هایی که هویت و تاریخ غنی آنها در زمینه هنر و - معماری در تقابل با نمود های فناوری قرار دارد به وضوح دیده می شود. هر چند هنوز درباره تعریف دقیق و تعیین معیارها شهر جهانی اتفاق نظری به دست نیامده. ولی در این مورد که فناوری های جدید اطلاعات، ارتباطات مخابراتی، سهولت نقل و انتقالات افراد و کالاها و ... دامنه فعالیت در شهرها نتیجه اهمیت و نقش آفرینی برای برخی شهرهای جهان را افزایش داده، اتفاق نظر نسبی وجود دارد. در این نوشتار با روش توصیفی و تحلیلی به بررسی میزان بهره گیری از فناوری های نو در ترکیب با عناصر و فرم های بومی و سنتی، حفظ ارزش های فرهنگی و اصول معماری بومی و سنتی بعنوان نمودهای زمینه گرایی در معماری و همچنین استفاده از فناوری های ساخت و مصالح جدید پرداخته خواهد شد.

نویسندگان

آرام پیرایش

دانشگاه آزاد اسلامی پردیس علوم و تحقیقات آذربایجان غربی، ایران

نیکو بختیاری

دانشگاه آزاد اسلامی پردیس علوم و تحقیقات آذربایجان غربی، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :