معاصر سازی بادگیر با هدف افزایش کارایی آن در بوم های بیابانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی روشهای نوین طراحی و ساخت در معماری زمینه گرا
  • کد COI اختصاصی: EETCC01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آزرم

صبا واثقی

فرزانه آقاباباگلی

چکیده

بادگیرها از کهن ترین و ساده ترین عناصر معماری بومی ایران هستند که با رویکرد اقلیمی طراحی گردیده اند. هدف اصلی استفاده از این سازه در بنا ها علاوه بر زینت بخشی به نمای ساختمان القای جریان هوای بیرونی به فضای داخلی و ایجاد گردش طبیعی هوادر غیاب سیستم های تهویه مطبوع فعلی بوده است. در عصر حاضر که حدود 04 درصد ] 3 [ از کل مصرف انرژی در کشور مربوط بهساختمان و گرمایش و سرمایش آن است ، اجرای روش های مناسب و کارآمد با حداقل استفاده از ذخایر فسیلی جهان و حداکثر بهره گیری از انرژی های تجدید پذیر در چند دهه اخیر نظیر مهندسان و معماران را به خود معطوف ساخته است . لذا بادگیر به عنوان یک سیستم سرمایش ایستا و تهویه مطبوع با بهره گیری از انرژی تجدیدپذیر باد، از بهترین گزینه های انتخابی در بوم های بیابانی می باشد .این مقاله با هدف افزایش کارایی بادگیر ها ، رفع کاستی های گذشته آن و معاصر سازی بادگیر های سنتی نوشته شده است.در این راستا از مطالعات پژوهشی دکتر مهدی بهادری نژاد ، دکتر مهناز محمودی و بررسی نمونه های خارجی مدرن و روشهایی جهت افزایش راندمان بادگیر ها و تبدیل آن به عناصری کار آمد در معماری مدرن استفاده شده است.

کلیدواژه ها

بادگیر ، تهویه طبیعی، معاصرسازی، سرمایش تبخیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.