بیماری تیلریوزوراههای مقابله با آن در منطقه سیستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_2577
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد گنجعلی

دانشجوی دوره تخصص (phd) بافت شناسی دانشگاه فردوسی مشهد-مسول نظام دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان وسرپرست اداره دامپزشکی زابل

پروین لایق رفعت

دانشجوی دوره دکترای دامپزشکی دانشگاه زابل

مهلا گنجعلی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه بنگلور هندوستان.

چکیده

تیلریوز به عنوان یکی از بیماری های کشنده دام مطرح می باشد و طبق اظهار نظر برخی از محققین سالانه بیش ار پانصدهزار راس گاو در جهان در اثر این بیماری از بین میروند. در ایرا ن بیماری از سال 1314 مطرح بوده و در حال حاضر بهعنوان یک مشکل جدی برای دامداران بسیاری از نواحی کشور مطرح است. تک یاخته تیلریا عمدتا توسط کنه هایایکسودیده منتقل شده و در فصول گرم که فعالیت کنه ها است شیوع بیشتری دارد. اسپوروزوایت های انگل که درون بزاقکنه وجود دارند در حین خونخواری کنه وارد بدن گاو می شوند. تشخیص انگل با مشاهده شیزونت های موسوم اجسامابی کخ در بزل عقده های لنفاوی و اشکال پیروپلاسمی انگل در گلبول قرمز گسترش خونی صورت میگیرد. انگل قادر استگونه های گاو،گوسفند،بزو سایر نشخوارکنندگان را آلوده کند.در استان سیستان و بلوچستان (بخصوص در منطقهسیستان) بدلیل شرایط خاص اقلیمی و بخصوص خشکسالی اخیر میزان شیوع این بیماری رو به فزونی است.

کلیدواژه ها

تیلریوز،سیستان،کنه ایکسوده ،اشکال پیروپلاسمی،اجسام ابی کخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.