بررسی و مقایسه ی ظرفیت مزرعه ای دو روش کشت مستقیم و مرسوم محصول گندم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_2543
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوران عبدالله پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز، آدرس: شیراز، باجگاه، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

سیدحسین کارپرورفرد

دانشیار بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز، آدرس: شیراز، باجگاه، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

با توجه به اینکه کشاورزی در دنیای امروز به سمت کم خاکورزی و حتی بی خاکورزی سوق داده شده است، طراحی وساخت ادواتی که بیشترین عملیات زراعی را در کمترین زمان ممکن و کمترین تردد درسطح زمین انجام می دهند ازاهمیت به سزایی برخوردار است. به کارگیری خاک ورزی حفاظتی به منظور آماده سازی بستر بذر در افزایش تولیدمحصولات کشاورزی ضروری است. افزایش رطوبت ذخیره شده در خاک مهم ترین عامل تولید در محصولات دیم و باقیماندن بقایای گیاهی بر روی سطح خاک بوده و همچنین افزایش مواد آلی خاک، کاهش نیروی کار و انرژی و هزینه هایسرمایه گذاری از دیگر مزایای خاک ورزی حفاظتی است.. در این تحقیق هدف بررسی و مقایسه زمان و هزینه های ناشیاز عملیات در دو روش کشت مستقیم و مرسوم با در نظر گرفتن فاکتورهای کیفی و کمی محصول گندم می باشد. آزمایشات در قالب طرح کرتهای خردشده در سطح بقایای 45 % و سطح رطوبت 15/2% در خاک لومی رسی شنی واقع در قطعه 12 دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. ابعاد کرتهای آزمایشی 20x5 متر بود. عملیات کشت مستقیم با دستگاه کشت مستقیم کم خاکورز در عمق کار متوسط 6 سانتی متر و کشت مرسوم توسط گاوآهن، دیسک و کارنده پنوماتیکی همدانی و برای هر دو در سه سطح سرعت (4، 6 و 8 کیلومتر بر ساعت) انجام گرفت. نتایج نشان داد که با ثابت بودن سایر شرایط زمان انجام عملیات در کشت مستقیم نسبت به کشت مرسوم 45 % کمتر و ظرفیت مزرعه ای 45 % بیشتر بوده است.

کلیدواژه ها

ظرفیت مزرعه ای، کشت مستقیم، کشت مرسوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.