مقایسه تأثیر هورمون اواپریم همراه با آنتی دوپامین دامپریدون با عصاره غده هیپوفیز ماهی کپور بر دوره پنهان، درصد بازماندگی لارو و هماوری کاری ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_2469
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 978
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور ،اهواز
چکیده
در این آزمایش تاثیر هورمون اواپریم همراه با آنتی دوپامین دامپریدون با عصاره غده هیپوفیز ماهی کپور بر شاخص هایتولید مثلی ماهی آمور مورد مقایسه قرار گرفت. این آزمایش روی 20 مولد ماده و 20 مولد نر ماهی آمور در کارگاه تکثیروپرورش شرکت آبزی واقع در 40 کیلومتری دزفول در استان خوزستان صورت گرفت و مولدین در دو گروه آزمایشی و هرگروه شامل 20 مولد در طرح کاملاً تصادفی تقسیم شدند. میانگین(± انحراف معیار استاندارد) وزن و طول کل مولدین ماده به ترتیب 279/99±8105 گرم و 2/386±90/3 سانتی متر برای هر دو گروه آزمایشی اندازه گیری شد. درجه حرارت آب در طول دوره آزمایش 24.5-23.5 درجه سانتی گراد ثبت گردید. گروه آزمایشی اول با عصاره هیپوفیز با دوز 4mg/Kg و گروه آزمایشی دوم با هورمون اواپریم با دوز 0.5ml/Kg و بصورت درون عضلانی و در یک مرحله تزریق شدند. نتایج این تحقیق نشان داد در دوره پنهان و درصد بازماندگی لارو دو گروه آزمایشی اختلاف معنی داری را با هم نشان ندادند (p> 0.05). اما هماوری کاری در گروه آزمایشی اواپریم 681±64069 و در گروه آزمایشی هیپوفیز 555±50238/6 بود که اختلاف معنی داری را با هم نشان داد (p< 0.05) و اواپریم عملکرد بهتری را نسبت به هیپوفیز داشت. نظر به اینکه استفاده از غده هیپوفیز منوط به قربانی کردن چندین ماهی کپور بالغ میباشد و از نظر هزینه ای نیز استفاده از هیپوفیز در مقابل اواپریم گران تر است (عصاره هیپوفیز با قیمت 7/500/000 ریال به ازاء هر گرم و اواپریم به قیمت380/000 ریال در ویالهای 10 میلی لیتری) لذا استفاده از اواپریم علاوه بر بهبود بخشیدن به برخی از شاخص های تولیدمثلی در ماهی آمور از نظر اقتصادی نیز به صرفه تر می باشد.کلیدواژه ها
ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)، اواپریم، غده هیپوفیز، هماوری کاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.