بررسی اثرات خون شناسی بیماری نکروز عصبی ویروسی (VNN) بر روی پارامترها و تابلوی خونی ماهی کفال طلائی (Liza auratus) در سواحل جنوبی دریای خزر در استان مازندران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_2414
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجلیل ذریه زهرا

عضو هیات علمی و رئیس بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان-موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور-

جواد مسعودی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، کارشناس اداره شیلات شهرستان آمل

مریم قیاسی

عضو هیات علمی پژوهشکده اکولوژی آبزیان دریای خزر

یاسمن فهیم دژبان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی اثرات احتمالی بیماری نکروز عصبی (Viral Nervous Necrosis(VNN بر پارامترها و تابلوی خونی ماهی کفال طلائی در سواحل جنوبی دریای خزر در استان مازندران صورت گرفت و بدین منظور تعداد 100 عدد ماهی کفال طلایی مشکوک به بیماری نکروز عصبی ویروسی در اندازه های 20 تا 30 سانتی متر(با تاکید بر وجود علائم بالینی) از ابتدای شروع فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر در مهرماه سال 1391 ، در ایستگاه های تنکابن، نور،محمودآباد، بابلسر و فریدونکنار توسط تور گوشگیر ساحلی، صید گردید، پس از خونگیری از ماهیان فوق، اطلاعات مربوطبه بیومتری آنها، ثبت شد. در این بررسی، فاکتورهای هماتولوژی شامل گلبول های قرمز و سفید، میزان هماتوکریت،هموگلوبین، حجم متوسط گلبول قرمز، متوسط میزان هموگلوبین و درصد غلظت هموگلوبین داخل گلبولی، سنجشگردید. از لحاظ گروه سنی در ماهیان صید شده( یک ساله و دو ساله) هیچگونه تفاوت معنی داری بین شاخص های خونی مورد آزمایش وجود نداشت (P≥0/05). همچنین در این تحقیق ارتباط این بیماری با زیستگاه ماهی کفال طلائی در حوضه جنوبی دریای خزر، تائید گردید.

کلیدواژه ها

ماهی کفال طلائی، دریای خزر، بیماری نکروز عصبی ویروسی ، فاکتورهای خونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.