مروری بر عوامل مؤثر بر فشردگی خاک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_2344
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 976
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایت محمدرزداری

دانشجوی کارشناسی ارشدمکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهرکرد

سجاد رستمی

استادیار مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهرکرد

حسن کیانی

دانش آموخته کارشناسی مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

پروسه تغییر فرم خاک پیچیده میباشد. با اعمال تنش روی خاک تغییر شکل دائمی و برگشتی مشاهده می شود. بررسیتراکم و فشردگی خاکهای زراعی بدلیل تأثیر منفی آنها روی ساختمان خاک، جذب عناصر توسط گیاه، ظهور گیاه، رشد وتوسعه محصول، عملکرد مزرعهای، زردی ناشی از کمبود آهن و انرژی کل محصول اهمیت زیادی دارد. در این تحقیقعوامل مؤثر بر فشردگی خاکهای زراعی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که تمام این مشکلات به دو دلیلعمده میباشد: تغییر چگالی خاک هنگام عبور تراکتور و اثر چگالی خاک که شامل اثرات زیستمحیطی و میزانحاصلخیزی خاک میباشد. فشردگی خاک به نوع خاک، قابلیت انعطاف پذیری خاک و بار روی سطح بستگی دارد.مهمترین عوامل مؤثر بر فشردگی خاک عبارتنداز: فشار باد لاستیک، سرعت پیشروی، بار عمودی روی چرخ و تعدادترددچرخ محرک. تحقیقات نشان داده است که افزایش فشار باد لاستیک در خاکهای شخم خورده باعث افزایش فرو رفتگیچرخ در خاک و در نتیجه باعث افزایش فشردگی میگردد. همچنین افزایش سرعت پیشروی باعث کاهش زمان اعمالتنش بر خاک شده و در نهایت کمترین فشردگی در خاک ایجاد میشود. تردد باعث ایجاد لایهی متراکم در سطح زیرینخاک میشود. تردد وقتی بر فشردگی خاک تأثیر گذار خواهد بود که هر دو پارامتر تردد و بار عمودی در ماکزیمم مقدارخود قرار گیرند.

کلیدواژه ها

فشردگی، سرعت پیشروی، باد لاستیک، تراکم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.