بررسی میزان موفقیت گونه های پهن برگ جنگل کاری شده منطقه ریمله، استان لرستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_2329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه محمدی ثابت

کارشناس ارشد منابع طبیعی اداره کل منابع طبیعی استان لرستان

حمید جلیلوند

عضو هیات علمی گروه جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،

محمدرضا پورمجیدیان

عضو هیات علمی گروه جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری،

صدیقه رضائیان

عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

به منظور بررسی کمی وکیفی گونه های سوزنی برگ جنگلکاری انجام شده در منطقه ریمله با نهال های گونههای کاج سیاه، سرو نقرهای 78 قطعه نمونه دایرهای شکل به مساحت 300 متر مربعی با ابعاد 100x100 به روش سیستماتیک تصادفی در منطقه انتخاب و در هر قطعه نمونه شاخص های ارتفاع کل، قطر یقه، قطر تاجپوشش، طول تنه، شادابی، تقارن و بذر دهی نهال ها بررسی و اندازه گیری شد. مقایسه آماری بین گونه ها نشان داد که گونه بادامک با 33/6 درصد زنده مانی بیشترین زنده مانی و کاج سیاه ب 21/59 درصد کمترین زنده مانی را داشت. از نظر رویش قطری و ارتفاعی کاج سیاه به ترتیب با میانگین رشد ارتفاعی، و رویش متوسط سالیانه ارتفاعی، میانگین رشد قطری و رویش متوسط قطری 3/88 متر، 0/29 متر، 10/25 سانتی متر، 0/87 سانتی متر بیشترین رشد و ارژن به ترتیب با میانگین رشد ارتفاعی و متوسط رویش سالیانه ارتفاعی، میانگین رشد قطری و رویش قطری، 0/89 متر، 0/08 متر، 1/86 سانتی متر، 0/16 سانتی متر کمترین میزان رویش را به خود اختصاص داده است.نتایج این مطالعه نشان داد که برای جنگلکاری در شرایط مشابه باید ازگونه بادامک که درصد زنده مانی بیشتری دارد و با شرایط منطقه و خشکی های منطقه سازگاراست استفاده شود زیرا گونه های سوزنی برگ با وجود سریعالرشد بودن ممکن است در سالهای بعدی به علت سرمای منطقه دچار خشکیدگی شده و از بینبروند.

کلیدواژه ها

جنگلکاری، کاج سیاه، سرو نقرهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.