اثرات استعمال کود زیستی فسفاته در جهت کاهش اثرات خشکی و قلیایی خاکهای استان هرمزگان بر روی ارقام مختلف ذرت خوشه ای(سورگوم) علوفه ای

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 479

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2296

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

با توجه به ماهیت آهکی بودن خاکهای ایران مقدار قابل توجهی فسفر به شکل نا محلول ، در خاک وجود دارد. کمبود اینعنصر در حال حاضر با کاربرد کودهای شیمیایی جبران می گردد. کودهای شیمیایی اثرات مضری بر محیط زیست داشتهو کیفیت محصولات کشاورزی را کاهش می دهد. بعضی از باکتری های خاکزی ظرفیت آزاد سازی فسفر نامحلول خاک رادارند. این آزمایش به منظور بررسی اثر باکتریهای آزاد کننده فسفر بر عملکرد سورگوم علوفه ای به صورت فاکتوریل درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار و 2 سطح باکتری های آزاد کننده فسفر(مصرف کود زیستی فسفر، عدم مصرف کود زیستی فسفر) ، 3 سطح مصرف کود فسفره (0، 50، 100 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل) و 3 رقم سورگوم ((KFS(1,), KFS(2 اسپیدفید) طی سال زراعی 91-1390 در مزرعه ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهرستان میناب با مختصات جغرافیایی 27 درجه و 7 دقیقه عرض شمالی و 57 درجه و 6 دقیقه طول شرقی، اجراء گردید. صفات موردمطالعه شامل ارتفاع بوته، وزن تر، وزن خشک، میزان ازت، فسفر و پروتئین گیاه بود. اثر کود زیستی بر روی ارتفاع در سطح 5% معنی دار شد. اثرات متقابل(کودزیستی x رقم) بر روی ارتفاع، وزن تر،درصد ازت وفسفر و پروتئین در سطح 1 درصد و برروی وزن خشک درسطح 5 درصد معنی دار شد. اثر متقابل( کودزیستی x کود فسفره )برروی ارتفاع، ازت، فسفر، پروتئین در سطح 1 درصد و اثرات متقابل سه فاکتور( فسفر، بارور 2، رقم) برروی وزن ترو وزن خشک در سطح 1% معنیدارشد. بهترین نتیجه در اثر تلفیق کود زیستی فسفاته با 50 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل به همراه رقم اسپید فید مشاهده گردید.

کلیدواژه ها:

کود زیستی فسفر ، سورگوم علوفه ای ، کود شیمیایی سوپر فسفات تریپل ، رقم

نویسندگان

اعظم اسماعیلی

کارشناس ارشد- زراعت و اصلاح نباتات

رحیمه رضازاده

کارشناس منابع طبیعی- شیلات

حسین شمسی

استادیار – مدیر گروه کارشناسی ارشد زراعت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اکبری، ن.، چای چی، مر و خلیلی، آ. 1385. بررسی ...
  • زند، ب. لعلی نیا، ع. 1389. زراعت غلات. انتشارات دانشگاه ...
  • صالح راستین، ن. 1375. نقش ریزوبیوم ها در پایداری خاک. ...
  • نورمحمدی، ق.، ع. سیادت و ع. کاشانی. 1376. زراعت غلات ...
  • Omar , S . A . 1998 , the role ...
  • Zeidan, M. S.2007. Effect of organic manure and phosphorus fertilizers ...
  • نمایش کامل مراجع