عوامل بهبود دهنده مدیریت ضایعات کشاورزی و خانگی توسط زنان روستایی در استان گیلان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_2247
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 418
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشدمدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
استادیار وعضو هیئت علمی موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
استادیار و عضو هیئت علمی گروه مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
همه ساله در کشور ما به دلایل متعددی از جمله فقدان دانش و مهارت کافی کشاورزی، عدم آموزش مناسب برای بهره برداران،نارساییهای موجود در سیستم نگهداری، تبدیل و توزیع وغیره مقداری از محصولات کشاورزی ضایع و اتلاف می شود، براساسآمارهای منتشر شده از وزارت جهادکشاورزی، متوسط ضایعات محصولات کشاورزی حدود 30 درصد از تولید است که با آن میتوان غذای حدود میلیون نفر را تأمین کرد . زنان روستایی در کشورهای جهان سوم بخش عمدهای از فعالیت های اقتصادی و اجتماعیوفرهنگی را بر عهده دارند. وضعیت مشارکت زنان در 52 کشوردر حال توسعه نشاندهنده این است که زنان بیش از 40 درصدفعالیتهای کشاورزی را انجام میدهند،با توجه به محور بودن فعالیتهای کشاورزی در جریان توسعه اقتصادی کشور ما ونقش تعیینکنندهای که زنان درتولید مواد غذایی دارند، بنابراین تمرکز بر زنان روستایی در مدیریت ضایعات کشاورزی از اهمیت بالاییبرخوردار است.هدف تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر برالگوهای رفتاری زنان روستایی در مدیریت ضایعات کشاورزی و خانگیدر استان گیلان میباشد. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و به روش توصیفی - همبستگی است و جامعه آماری پژوهش،شامل 207 نفر اززنان روستایی تحت پوشش پروژه مدیریت ضایعات کشاورزی وخانگی وتهیه ومیکمپوست سازمان جهادکشاورزی استان گیلان می باشند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده که روایی محتوایی به کمک اساتید راهنما ومشاور و متخصصان موضوعی در سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان به دست آمد و پایایی ابزار تحقیق بر اساس کرونباخ آلفا 0/81 محاسبه گردید که بیانگر پایایی خوب ابزار مورد نظر است.تجزیه و تحلیل آماری پس از استخراج داده ها از طریق نرمافزار SPSS18 صورت گرفت.نتایج تحقیق نشان میدهد که عوامل اجتماعی،آموزشی،فرهنگی،اقتصادی و نگرش نسبت به ضایعات کشاورزی وخانگی از مهمتری عوامل موثر برمدیریت ضایعات کشاورزی و خانگیاند.نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که نگرش به ضایعاتکشاورزی وخانگی و عوامل آموزشی و فرهنگی می توانند بیشترین تاثیر را در بهبود مدیریت ضایعات کشاورزی و خانگی داشتهباشند.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.