برنامه ریزی استراتژیک مدیریت کشاورزی در روستاها جهت نیل به کشاورزی پایدارازطریق سازمانهای مردم نهاد بر اساس مدل تحلیلی SWOT

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_2177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حافظ شاکرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

رکن اصلی و تعیین کننده در روند توسعه ی اقتصادی , همه جانبه و پایدار روستاهای ایران , انتخاب اهداف اقتصادی قابلدستیابی و متناسب با شرایط جامعه ی روستایی کشور از لحاظ توانهای طبیعی و انسانی می باشد . در جامعه روستاییایران با توجه به پتانسیل های طبیعی شامل آب , خاک , هوا و ...کشاورزی مهمترین رکن اقتصادی روستاها می باشد ازاین رو مدیریت و برنامه ریزی کشاورزی جهت استفاده بهینه و اصولی از منابع آب و خاک و منابع انسانی می تواند زمینهبهره وری بیشتر و توسعه ی پایدار کشاورزی و ارتقا سطح کیفی زندگی روستائیان را سبب شود و یکی از مهم ترینراهکارهای مدیریت کشاورزی فعالیت سازمانهای مردم نهاد می باشد زیرا که این سازمانها - به عنوان بخش سوم در کناربخش خصوصی و دولت در اداره جامعه روستایی - از یک سو مهم ترین و اصلی ترین شیوه بهره گیری از مشارکت فعال وهمه جانبه مردم در روند توسعه می باشند و از سوی دیگر بااتخاذ راهبردها و سیاست های مناسب و بومی سازی سرمایهگذاری در روستاها می توانند به تعادل و توسعه اقتصادی – اجتماعی در روستاها کمک نمایند. از این رو در این مقاله تلاش شده است تا با رویکرد نظاموار و با بهره گیری از روش تحلیلی SWOT به تدوین و تحلیل راهبردها و اثرات فعالیت سازمانهای مردم نهاد در مدیریت کشاورزی در روستاهای کشور بپردازد. یافته های حاصل از مطالعه بیانگر این واقعیت است که با توجه به وجود نقاط قوت و فرصت های زیادی که در زمینه فعالیت این سازمانها وجود دارد، نیازمند بازنگری وارائه سیاست های مناسب برای بهره گیری ازقوت ها و فرصت ها و کاهش نقاط ضعف و تهدیدها در قالب تدوین راهبردتهاجمی است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک , مدیریت کشاورزی , سازمانهای مردم نهاد(سمن),مدل تحلیلی SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.