بهبود خواص نانوایی گندمهای سن زده با استفاده از افزودنی ها

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 864

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2066

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

خاصیت ویسکوالاستیک گلوتن گندم، تحت تأثیر عوامل مختلف دستخوش تغییرات نامطلوب می شود. یکی از مهمترینعوامل، آسیب دیدن گندم از طریق حشره سن است. حشره همراه بزاق خود آنزیم پروتولیتیکی را وارد دانه گندم می نمایدکه باعث تجزیه و تخریب شبکه گلوتن شده و منجر به تولید نان با حجم کم و بافت ضعیف می گردد. صمغ ها و مواداکسید کننده به عنوان عوامل بهبود کیفیت در آردهای با گلوتن کم یا ضعیف مطرح هستند. در این تحقیق با توجه بهاهمیت خسارت سن، تاثیر صمغ گوار و افزودنی اسید اسکوربیک بر بهبود خواص شیمیایی، رئولوژیکی و پخت آرد گندم سن زده بررسی گردید. صمغ گوار درسه سطح 0/5، 1، 1/5 درصد و اسید اسکوربیک نیز در سه سطح 200، 150، 100 قسمت در میلیون( پی پی ام ) به آرد اضافه شدند و خواص شیمیایی، رئولوژیکی و پخت خمیر نان حاصل بررسی و با نمونه شاهد مقایسه گردید. داده ها در قالب طرح فاکتوریل آنالیز و نمودارها به صورت پاسخ سطح به شکل سه بعدی رسمگردید. نتایج نشان داد که نان تهیه شده از آرد گندم های سن زده سفت و بدون تخلخل و کم حجم وامتیازارزیابی حسیآن نیز پایین است.افزودن گوار و اسید اسکوربیک به تنهایی و همراه یکدیگر می تواند خصوصیات رئولوژی خمیروکیفیتبافت نان حاصل از گندم سن زده را بهبود بخشد. ارزیابی تاثیر گوار واسید اسکوربیک بر صفات مختلف خمیر و نان نشان داد که بهترین اثر از تاثیرهمزمان 0/5 درصد گوار و 200 قسمت در میلیون قسمت (پی پی ام) اسید اسکوربیک نسبت به وزن آرد حاصل شد.

کلیدواژه ها:

سن گندم – خصوصیات خمیر– صمغ گوار – اسید اسکوربیک – نان

نویسندگان

زهرا شیخ الاسلامی

استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • American Association of Cereal Chemists. 1984 _ Approved methods of ...
  • Bollain, C. and Collar, C. 2004. Dough viscoelastic response of ...
  • Caballero , P. A , Rosell , C. M. and ...
  • Every , D. _ Sutton , K. H. _ Shewry ...
  • Guarda, A., Rosell, C. M., Benedito, C., and Galotto, M. ...
  • -Kostyukovsky _ M and Zohar , D. 2004. Sun pest ...
  • Ribotta, P.D. Perez, G. T., Anon, M. C. and Leon, ...
  • نمایش کامل مراجع