اثرات پرایمینگ بذر به وسیله پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی و فعالیت پرولین بذر گیاه دارویی سرخارگل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1840
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل معصومی زواریان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران-

محسن اصغری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران

رضا راستگوی سندان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه زراعت، کرج، ایران

رضا فرجامی نژاد

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی-گیاهی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثرات پرایمینگ بذر به وسیله پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی و فعالیت پرولین بذر گیاه دارویی سرخارگل، آزمایشی به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. برای پرایمینگ بذور از مقادیر مختلف پیریدوکسین شامل سه سطح صفر، 0/02 و 0/04 پی پی ام استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که پیریدوکسین بر سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، متوسط زمان جوانه زنی و طول گیاهچه در سطح احتمال یک درصد تأثیر معنی داری دارد، هم چنین نتایج تجزیه واریانس نشان داد که پیریدوکسین بر وزن خشک گیاهچه و میزان پرولین سرخارگل در سطح احتمال پنج درصد به طور معنی داری تأثیر دارد، ولی بر درصد جوانه زنی تأثیر معنی داری ندارد. نتایج مقایسه میانگین های اثر پیریدوکسین نشان داد که در مورد سرعت جوانه زنی و شاخص بنیه بذر بین پیریدوکسین سطح 0/02 و 0/04 درصد تفاوت معنی داری وجود ندارد، ولی با افزایش میزان پیریدوکسین درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و بنیه بذر افزایش می یابد، به طوری که کم ترین میزان مربوط به عدم مصرف پیریدوکسین (شاهد) و بیشترین میزان آن مربوط به پیریدوکسین 0/04 درصد می باشد. بهترین طول گیاهچه و وزن خشک گیاهچه مربوط به پیریدوکسین 0/02 درصد می باشد. مشاهده گردید که با افزایش پیریدوکسین متوسط زمان جوانه زنی کاهش پیدا می کند، به طوری که بیشترین میزان مربوط به شاهد و کم ترین میزان مربوط به سطح سوم پیریدوکسین یعنی پیریدوکسین 0/04 درصد می باشد. هم چنین نتایج نشان داد که با استفاده از پیریدوکسین میزان پرولین کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

پرایمینگ، پرولین، پیریدوکسین، جوانه زنی، سرخارگل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.