بررسی تاثیر کودهای ریزمغذی بور و روی بر روی تعدادی از صفات زراعی سه رقم ذرت دانه ای در منطقه مغان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1782
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس نوبهار گیگلو

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی- نگارنده مسئول

مهدی جودی

عضو هیات علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

عبدالقیوم قلی پوری

عضو هیات علمی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی

محمدضا شیری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل(مغان)

چکیده

به منظور بررسی تاثیر کودهای ریز معذی بور و روی بر تعدادی از صفات زراعی سه رقم ذرت دانه ای در منطقه مغان،آزمایشی در سال 1391 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان) اجرا شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید. هیبریدهای مورد مطالعه ذرت شاملسینگل کراس 704 ، سینگل کراس 647 و سینگل کراس 260 و سطوح مختلف کودی شامل شاهد، بور(اسید بوریک 15درصد) ، روی (سولفات روی 24 درصد) و ترکیبی از بور و روی بود. غلظت کودهای مذکور 5 درهزار و زمان مصرف آنها مرحله رشدی 10-12 برگی رشد هیبریدها بود. نتایج آزمایش حاصل از تجزیه واریانس نشان داد محلول پاشی کودهای ریز مغذی بور و روی و همچنین مصرف ترکیبی آنها موجب افزایش عملکرد در همه هیبرید های مورد آزمایش نسبت به شاهد گردید. بطور کلی نتایج نشان داد مصرف سطوح مختلف کودی بور، روی و مصرف توام (بور و روی) باعث افزایشمعنی داری نسبت به شاهد دراغلب صفات زراعی بویژه طول برگ بلال و ارتفاع بوته گردید و از این طریق باعث افزایشعملکرد دانه گردید.

کلیدواژه ها

کود ، بور، روی، ذرت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.