بررسی تأثیر کود دامی، پلیمر سوپر جاذب و پتاسیم بر برخی ویژیگی های مورفولوژیکی کدوی پوست تخمه کاغذی در شرایط تنش خشکی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 627

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1735

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

کمبود آب بیشترین سهم را در کاهش عملکرد گیاهان زراعی دارد. به منظور بررسی اثرات کود دامی، پلیمر سوپر جاذب وپتاسیم بر برخی ویژگیهای مورفولوژیکی گیاه کدوی پوست تخمه کاغذی در شرایط تنش خشکی تحقیقی به صورتآزمایش اسپلیت پلات ( کرت های خرد شده) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1391 در مزرعهتحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل واقع در جوار سد سیستان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل سه رژیم آبیاری:آبیاری به فاصله هر 5 روز (شاهد)، آبیاری به فاصله هر 8 روز (تنش ملایم)، آبیاری به فاصله هر 11 روز (تنش شدید) بهعنوان عامل اصلی و عوامل فرعی شاهد (بدون استفاده از کود دامی، سوپر جاذب و پتاسیم)، کود دامی به میزان 40 تن درهکتار، پلیمر سوپر جاذب به میزان 100 گرم در هر بوته، پتاسیم به میزان 100 کیلوگرم در هکتار به فرم سولفات پتاسیمدر نظر گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان رطوبت نسبی برگ، تعداد شاخه فرعی و وزن تر و خشک ریشه درسطح احتمال 1% معنی دار شد. و تیمار سوپر جاذب بیشترین تأثیر را در میزان تعداد شاخه ی فرعی داشت. میزانرطوبت نسبی تحت تأثیر کود دامی و پلیمر سوپر جاذب در شرایط تنش خشکی قرار گرفت و باعث افزایش میزان رطوبتنسبی در گیاه نسبت به تیمار شاهد در شرایط تنش خشکی شدند. همچنین پلیمرسوپر جاذب باعث افزایش وزن تر وخشک ریشه نسبت به تیمار شاهد شد. و تأثیر بیشتری در میزان وزن تر و خشک ریشه نسبت به سایر تیمارها نیز داشت.

کلیدواژه ها:

پلیمر سوپر جاذب ، کود دامی ، پتاسیم ، تنش خشکی ، کدوی پوست تخمه کاغذی

نویسندگان

فاطمه صفوی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

فرشته لشکری صیاد

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه زابل

محمد گلوی

دانشیار گروه زراعت دانشگاه زابل

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ر. . 1379 های تولید گیاهان ...
  • حسن دخت، م.، و مستوری، ف. 1385. بررسی اثرات کاربرد ...
  • دوازده امامی، س. و مجنون حسینی، ن. 1387. زراعت و ...
  • منتظر، ع. ا. 1387. بررسی تاثیر پلیمر سوپر جاذب بر ...
  • هاشمی دزفولی، ا.، ع. کوچکی و م. بنایان اول. 1374. ...
  • Covarrubias, A. A., Ayala. J.W, Reyes. J.L, Hernandez. M, and ...
  • نمایش کامل مراجع