تعیین تیمارهای مختلف موثر در شکستن خواب بذر علف های هرز تاج خروس ریشه سرخ، سلمه تره و ارزن وحشی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1677
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاوید نوروزی

دانش آموختگان کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه-

منوچهر جم نژاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات

پیام معاونی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

امیررضا صفاری

دانش آموختگان کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه.

چکیده

در مزارع ذرت منطقه هشتگرد مجموعا 89 گونه هرز حضور دارد که گونه های هرز سلمه تره، تاج خروس ریشه سرخ، پیچک صحرائی، سوروف، توق، خرفه، و قیاق بیشترین پراکنش را در منطقه دارند. در تمامی این مناطق دو تیره مرکبان (Asteraceae) و غلاف (Poaceae) با دارا بودن بیشترین تعداد گونه هرز بالغ بر نیمی ازتراکم علفهای هرز شمارش شده را به خود اختصاص داده بودند. علاوه بر استراتیفیکاسیون ،حرارت و سرما،یکی از راههای شکستن خواب بذر مواد شیمیایی میباشد که جانه بذر را تحریکمیکند.در بررسی اثر تیمار شیمیائی و دز مصرف آنها بر میزان جوانه زنی بذر علف های هرز تاج خروس ریشه سرخ، سلمه تره و ارزن وحشی که بصورت آزمایشات فاکتوریل و در قالب بلوک های کامل تصادفی انجام شد، نتایج نشان داد که بیشترین درصد جوانه زنی بذور تاج خروس ریشه سرخ، سلمه تره و ارزن وحشی به ترتیب در تیمارهای اسید ژیبرلیک، اسید ژیبرلیک و استون بدست می آید و به ترتیب 400، 200 و 400 پی پی ام سبب بالاترین میزان جوانه زنی آنها شد.

کلیدواژه ها

ذرت ، اسید ژیبرلیک ،علف های هرز، استون، هشتگرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.