بررسی فرآیند تولید و ویژگیهای حسی و فیزیکوشیمیایی دمنوش گیاهی عناب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1631
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1043
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رجائی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

ریحانه احمدزاده قویدل

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

مهدی قیافه داوودی

گروه علوم و صنایع غذائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده

عناب یاخرمای قرمز گیاهی است از خانواده رامناسه که در کتب فارسی و در طب سنتی به نام عناب تبر خون، شیلانه،شیلان ، سیلانه،شیلانگ شناخته می شود عناب به عنوان یک گیاه دارویی و با خواص غذایی بالا به صورت تازه و خشک مصرف می شود . این میوه سرشار از فتوکمیکالها وخواص آنتی اکسیدانی و ویتامین C است در بریتانیا عناب را به صورت خشک شده و یا به صورت آب نبات های طعم دار همراه با چای عصر میل می نمایند.در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می دهند. در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکهاستفاده می شود و در آفریقا از آن کیک درست می کنند. عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفادهمی شود اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می نمایند .لذا با توجه به اینکهتحقیقات خاصی تاکنون بر روی میوه عناب انجام نشده ونبود تنوع فرآورده های عناب در ایران و خواص دارویی منحصربهفردآن ,تولید محصولات جدید برای افزایش تمایل به مصرف وافزایش بهره وری این محصول به منظور توسعه کاربردهایصنعتی محصول عناب، تولید دمنوش گیاهی عناب از لحاظ خواص تغذیه ای و دارویی آن در توسعه محصولات فراسودمندو غذا دارو لازم و ضروری به نظر میرسد.لذا دمنوش گیاهی عناب علاوه بر دارا بودن خواص تغذیه ای و دارویی عناب به عنوان یک محصول جدید و در دسترسقابلیت تولید و مصرف در بازارهای داخلی و خارجی را خواهد داشت. در این تحقیق بهترین روش فرآوری و تهیه دمنوشگیاهی عناب با تکیه بر روش آماده سازی اولیه، استخراج عصاره وخشک کردن بادو روش آون,اسپری درائینگ وترکیب آنبا چای طبیعی وچای ترش و بسته بندی مناسب مورد بررسی و تحقیق قرار گرفت و بهترین تیمارها بر اساس داده هایآزمایشگاهی و آنالیزآماری داده ها برای تولید نهایی محصول تعیین گردید.

کلیدواژه ها

عناب، دمنوش گیاهی، اسپری درائینگ، آون، آب زدائی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.