طبقه بندی شوری و قلیائیت خاک محدوده احمد آباد آبیک برای مکان یابی مناطق مستعد کشاورزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1443
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

منوچهر زرین کفش

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

ابوالفضل معینی

استادیار گروه آبخیزداری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

شوری خاک ها و اراضی مجاور آنها یکی از معضلات خاک ها به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک در ایران محسوب می شود که با مدیریت صحیح و علمی این مشکل باید مهار گردد.این تحقیق به منظور طبقه بندی شوری و قلیائیت اراضی احمد آباد آبیک (روستای قارپوز آباد ) به اجرا گذارده شد در این تحقیق از سامانه اطلاعات جغرافیایی برای تهیه نقشه شوری و قلیائیت استفاده شده است. وسعت منطقه مطالعاتی 1000 هکتار است.برای انجام این کار 20 پروفیل حفر شد و تعداد 71 نمونه خاک برای تجزیه های فیزیکی و شیمیایی به آزمایشگاه منتقل شد با توجه به نتایج بدست آمده بین تغییرات SAR, PH و EC هماهنگی وجود ندارد و بنظرمیرسد که عامل این ناهماهنگی کلسیم و منیزیم می باشد و در نهایت با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی نقشه شوری خاک تهیه شد. نتایج نشان داد که (S(1)A(1 حدود 53.6 هکتار، (S(1)A(2 حدود 57/6 هکتار و (S(2)A(3 حدود 1368 هکتار و (S(3)A(3 حدود 32.4 هکتار و (398.4S(4)A(4 هکتار را به خود اختصاص داده است و 53.6 هکتارمناسب برای کشاورزی می باشد. و از نظر استعداد اراضی بعلت بالا بودن شوری در اکثر خاک های این اراضی امکان زیر کشت قرار دادن گیاهان زراعی وجود ندارد فقط در بعضی قسمت ها که هدایت الکتریکی کوچکتر از 10 دسی زیمنس بر متر است کاشت جو امکان پذیر است.

کلیدواژه ها

شوری خاک، نقشه شوری، سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)، روستای قارپوز آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.