تاثیر کازئینات سدیم بر خصوصیات رئولوژیکی نان حجیم بدون گلوتن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1408
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک فانی صدرآبادی

کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی ،دانشگاه علوم و تحقیقات یزد

سیدعلی یاسینی اردکانی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم و تحقیقات یزد

محمدحسین عزیزی تبریز زاد

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی ،دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

بیماری سلیاک عدم تحمل دائمی به بعضی پرولامین های غلات می باشد .گلیادین گندم ،سکالین چاودار ،هوردنین جو و آونینیولاف در مکانیزم بیماری سلیاک درگیر میباشد .یکی از روشهای مهار اثرات بیماری رژیم غذایی بدون گلوتن در تمام طول عمربیمار است .هدف از این پژوهش بررسی اثر کارئینات سدیم بر خصوصیات رئولوژیکی و ویژگی نان حاصل بود . برای این منظورکازئینات سدیم در سطوح 0و 2 و 4 %به فرمولاسیون اضافه شد.نتایج آزمایشات روی نان ها نشان داد که تیمار حاوی کازئینات سدیم%4 بیشترین مقدار جذب آب را نسبت به تیمارهای دیگر داشته و بازدهی خمیر حاصله از بقیه بیشتر است .افزودن کازئینات سدیم%2 که سبب کاهش سفتی بافت مغز نان نسبت به نمونه شاهد داشت تیمار حاوی کازئینات سدیم در هر یک از روزهای نگهداری و در نهایت پس از 3 روز نگهداری بطور معنی دار کمترین سفتی و کمترین میزان بیاتی را داشته است.تیمار حاوی کازئینات سدیم بازدهی نان بیشتری نسبت به نمونه شاهد داشته است.افت وزن نان حاوی کازئینات سدیم تفاوت معنی داری با نمونه شاهد داشته است.

کلیدواژه ها

نان بدون گلوتن ،کازئینات سدیم ،رئولوژی خمیر ، سلیاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.