بررسی تاثیر درصد رس خاک در کارایی توابع انتقالی نقطه ای و پارامتریک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1360
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام مطلبی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار, دانشکده کشاورزی، گرمسار

نسرین ابراهیمی حسین زاده

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، دانشکده علوم پایه، گرمسار

اردوان نصرتی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، دانشکده علوم پایه، گرمسار

چکیده

خاک های رسی در بسیاری از نقاط جهان و از جمله در ایران به وفور یافت می شوند. بخش اعظم این خاک ها زیر کشت بوده و به علت ظرفیت تبادل کاتیونی بالا و قدرت جذب آب فراوان از قدرت باروری خوبی برخوردار می باشند ولی با وجود صفات و خصوصیات منحصر به فرد از قبیل آماس، جریان ترجیحی و ناپایداری جبهه رطوبتی، تنها با اعمال مدیریتی تخصصی قابل بهره برداری بوده و استفاده ناآگاهانه از آنها غالباً نتیجه موفقیت آمیزی به دنبال نخواهد داشت . در این پژوهش تلاش می گردد، ویژگی های هیدرولیکی این خاک ها به طریق غیرمستقیم ، با استفاده از توابع انتقالی نقطه ای و پارامتریک تعیین شده و کارآیی هرکدام از آنها با هم مقایسه گردد. بنابراین، تعداد 50 نمونه خاک با بافت های Clay loam ،Silty clay loam ،Clay و Silty clay از استان های کردستان، کرمانشاه و کرمان انتخاب گردید. فراوانی نسبی ذرات به روش هیدرومتری، جرم ویژه ظاهری به روش کلوخه، درصد کربنات کلسیم به روش خنثی سازی با اسید و منحنی رطوبتی با دستگاه صفحات فشاری اندازه گیری شد. متغیرهای مستقل به دو گروه تقسیم شدند. گروه نخست شامل فراوانی نسبی ذرات، جرم ویژه ظاهری و درصد کربنات کلسیم بود. در گروه دوم نیز میانگین هندسی قطر ذرات، انحراف معیار هندسی قطر ذرات، جرم ویژه ظاهری و درصد کربنات کلسیم قرار داشت . نتایج نشان داد که بین توابع برآوردکننده میزان رطوبت در پتانسیل های ماتریک صفر، 33-، 100-، 500- و 1500- کیلوپاسکال و توابع برآوردکننده پارامترهای نمون وان گنوختن ( 1980 ) تفاوت چشمگیری وجود داشته و توابع انتقالی نقطه ای برآوردی بهتر دارند.

کلیدواژه ها

توابع انتقالی، خاک های رسی، منحنی رطوبتی خاک، هدایت هیدرولیکی غیراشباع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.