بررسی اثر تلفیق روش های کنترل مکانیکی و شیمیایی علف های هرز بر عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت (S.C.301) در شرایط آب و هوایی دماوند

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_1332
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن خواجه خاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزادکشاورزی رودهن

علیرضا ایرانبخش

دکتری زیست شناسی سلولی مولکولی استاد دانشگاه آزاد رودهن

آرش روزبهانی

دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعتی استادیاردانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد رودهن

مهدی باقی

دکتری زراعت استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد رودهن

چکیده

به منظور بررسی اثر تلفیق روش های کنترل مکانیکی و شیمیایی علف های هرز بر عملکرد و اجزاء عملکرد ذرت (Zea maize) سینگل کراس 301 آزمایشی در سال زراعی 1391 در منطقه جابان دماوند اجرا گردید این آزمایش به صورت اسپیلت پلات با سه تکرار انجام گرفت که در آن تیمار کنترل مکانیکی شامل سطوح : بدون کولتیواسیون ، یک بار کولتیواسیون ، دو بار کولتیواسیون و تیمار کنترل شیمیایی شامل سطوح : بدون علف کش (شاهد) ، کاربرد علف کش کروز ، کاربرد علف کش تو فور دی ، تلفیق علف کش های کروز و توفوردی (به ترتیب 2 و 1/5 لیتردرهکتار) وتلفیق علف کش های کروز و توفوردی با دز کاهش یافته ( 75 % دز کامل) می باشد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر تیمارهای کنترل مکانیکی و کنترل شیمیایی بر صفات مورد بررسی شامل صفات اجزای عملکرد وعملکرد و.در سطح احتمال 5 درصد از نظر آماری معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که در بین سطوح تیمار کنترل مکانیکی ، دوبارکولتیواسیون از نظر بیشتر صفات بیشترین میزان و بدون کولتیواسیون کمترین میزان را تولید کرد. در بین سطوح تیمار کنترل شیمیایی دز کامل تلفیق دو علف کش کروز و تو فوردی از نظر بیشتر صفات بیشترین میزان و تیمار شاهد بدون علف کش کمترین میزان را تولید کرد.همچنین اثر متقابل تیمارهای کنترل مکانیکی و کنترل شیمیایی برای اکثر صفات معنی دار بود.

کلیدواژه ها

ذرت، علف هرز، مدیریت تلفیقی، عملکرد ، اجزاء عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.