مزیت نسبی اقتصادی کشت و تجارت گیاهان دارویی در ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0903
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه زارعی

عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه پیام نور استان همدان

چکیده

گیاهان دارویی بدون شک از زمانهای بسیار کهن مورد توجه انسانها بوده اند و یکی از بزرگترین مواهب خداوند است و ایران به دلیل موقیعت مناسبی که از نظر ذخائر فلوژنتیکی (بیش از 7000 گونه دارویی) و آب و هوایی (11 اقلیم از 13 اقلیم جهان) قادر است به جایگاه مهمی در این صنعت دست یابد. مزیت نسبی یکی از معیارهای مهم اقتصادی جهت برنامه ریزی تولید، صادرات و واردات و به معنای توانایی یک کشور یا منطقه با توجه به فراوانی استعدادهای طبیعی و سطوح بهره وری عوامل تولید، به طور نسبی در تولیدگروه خاصی از محصولات مزیت دارد. چنانچه همه مناطق یا کشورها از این مزیت ها آگاه باشند و بر اساس آن عمل کنند، تخصیص و تقسیم کارمنطقه ای و بین المللی کامل می شود و تولید و تجارت به اوج خود می رسد. محصولات جنگلی، مرتعی و گیاهان دارویی و صنعتی علاوه بر نقش خاصی که در اقتصاد داخلی دارند می توانند تاثیر به سزایی درامر صادرات غیر نفتی داشته باشند. خوشبختانه با روی آوردن دنیا به خصوص کشورهای پیشرفته به استفاده از فراورده های گیاهی و مصرف روزافزون آن در جهان، چه در صنعت داروسازی و چه در صنایع غذایی و آرایشی- بهداشتی و با توجه به تنوع آب و هوایی کشور و امکان رویش اکثر گیاهان در آن، فرصتی طلایی نصیب کشورمان گشته است تا از ان به بهترین نحو ممکن استفاده نموده و حضور خود در را در بازارهای جهانی بیش از بیش افزایش دهیم.

کلیدواژه ها

اقتصاد، گیاهان دارویی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.