ارزشیابی اقتصادی رودخانه و پارک جنگلی پروز در شهرستان لردگان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0886
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر عابدی

استادیاررشته اقتصادکشاورزی دانشگاه شهرکرد

چکیده

زاگرس برای مردمان این دیار نامی آشناست که یاد آور صلابت و اقتدار، زیبایی و شگفتی، سرزندگی و نشاط است که مفهوم زندگی را برای آن ها به زیبا ترین شکل ممکن تداعی می کند. جنگلهایی که از نامشان زیبایی و شگفتی بر می آید و تداعی گرسرسبزی و نشاطند.جنگل هایی که همچون گردنبندی از زمرد زیبایی های زاگرس را چندین برابر کرده اند.جنگل هایی که نام یکیاز گسترده ترین رویشگاه های کشور را یدک می کشند،ودومین اکوسیستم مهم جنگلی ایران زمین به حساب می آیند ،و از این حیثمنحصر به فردند. جنگل هایی که نقششان در تعادل بیولوژیک منطقه انکار ناپذیر است و سرزندگی و حیات را برای مردمان این دیاربه ارمغان آورده است. جنگل هایی که نقش مهمی در استحصال آب دارند.جنگلهایی که همچون فیلتری بزرگ در برابر ریزگردهاایستادگی می کنند و همچون دیواری بزرگ بخش زیادی از این ریزگردها را به دام می اندازند و از این طریق از ورود ریزگردها بهکشورومنطقه جلوگیری می کنند. جنگل هایی که سالانه مقدار زیادی از ذرات معلق را در لابلای شاخ و برگ های خود رسوب میدهند و از این حیث ماسک های طبیعی زاگرس نشینان محسوب می شوند.جنگل هایی که بلوط ایرانی به عنوان گونه غالب به همراهگونه های درختی دیگر مثل بنه، گلابی وحشی، ارژن، کیکم، آلبالوی وحشی، زالزالک و ... پوشش جنگلی خاصی به منطقه میدهند و بر زیبایی های آن می افزایند.جنگل هایی که مامن و عرصه ای امن برای حیات وحش منطقه به حساب می آیند و زیستگاهحیواناتی مانند روباه، خرگوش، کبک، تیهو، لاک پشت دیم زی، چالکه، جوجه تیغی و... می باشند. جنگل هایی که محصولات فرعیآنها درآمدسالانه تعداد زیادی از عشایر را تامین می کند. جنگل هایی که 6 میلیون هکتار وسعت دارند و حدود 50 درصدشان رادرخت بلوط تشکیل می دهد. در بسیاری از کشور ها درآمدی که از گردشگری در طبیعت به دست میاید درآمدی قابل توجه می باشد .ما در این بخش درصدد برآورد ارزش اقتصادی پارک جنگلی و همچنین رودخانه پروز می باشیم .

کلیدواژه ها

اقتصاد، جنگل، درآمد، رودخانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.