بررسی اثر تنش خشکی و سطوح مختلف کود پتاسیم بر عملکرد علوفه گیاه کوشیا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0825
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی کریمیان

مربی پژوهشی دانشگاه زابل

محمد گلوی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

مهدی دهمرده

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زابل

محمد کافی

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور بررسی تاثیر پتاسیم در تعدیل اثرات تنش خشکی بر رشد گیاه کوشیا، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار طی سال 1390 در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل اجرا گردید. در این آزمایش آبیاری در سه سطح، شاهد ( 50 درصد تخلیه مجاز رطوبت)، تنش متوسط ( 70 درصد تخلیه مجاز رطوبت) و تنش شدید ( 90 درصد تخلیه مجاز رطوبت) به عنوان عامل اصلی و مقادیر کود پتاسیم در چهار سطح، عدم مصرف پتاسیم(شاهد)، 75 کیلوگرم، 150 کیلوگرم و 225 کیلوگرم پتاسیم در هکتار از منبع سولفات پتاسیم به عنوان عامل فرعی بود. نتایج نشان داد که بین سطوح تنش خشکی و سطوح کود پتاسیم از لحاظ وزن تر و خشک علوفه و ارتفاع بوته اختلاف معنی داری وجود داشت اما تاثیر معنی داری از لحاظ تعداد شاخه فرعی مشاهده نشد. به طوری که در تمام صفات مذکور تیمار آبیاری پس از 50 درصد تخلیه رطوبتی برتر از سایر تیمارها بود و تنش خشکی باعث کاهش آنها گردید. بین سطوح کود پتاسیم بالاترین میزان عملکرد خشک و تر علوفه،ارتفاع و تعداد شاخه فرعی در مصرف 225 کیلوگرم در هکتار کود پتاسیم بود. اثرات متقابل فاکتورهای آزمایشی بر کلیه صفات مورد بررسی به جز تعداد شاخه فرعی معنی داری بود. با توجه به نتایج به دست آمده جهت حصول حداکثر عملکرد علوفه بهتر است از تیمار آبیاری پس از 50 درصد تخلیه رطوبتی و مصرف 225 کیلوگرم کود پتاسیم در هکتار استفاده گردد.

کلیدواژه ها

کوشیا، کود پتاسیم، تنش خشکی، عملکرد علوفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.