بررسی جوانه زنی بذر گل اختر
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_0783
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 731
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت
دانشجوی کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی، دانشگاه لرستان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشگاه شاهرود
چکیده
بذر اختر دارای جوانه زنی ضعیف و کند می باشد. پیشنهاد گردید بوسته سخت دلیل این جوانه زنی ضعیف و کند می باشد. در پژوهش حاضر به منظور خراش دهی بذرهای اختر، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با بکارگیری اسید سولفوریک 98 درصد در مدت های (0، 1، 2، 3، 4 ساعت) در 4 تکرار و هر تکرار حاوی 30 بذر اختر بود. نتایج بدست آمده از بررسی اثر خراش دهی با اسید سولفوریک نشان داد که با افزایش مدت زمان تیمار با اسید سولفوریک، درصد جوانه زنی نیز افزایش یافت، به طوری که بیشترین درصد جوانه زنی با میانگین 90 درصد از تیمار 4 ساعت اسید و کمترین آن از تیمار آب مقطر (شاهد) با میانگین 10 درصد بدست آمد که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را با هم نشان دادند. تغییرات درصد جوانه زنی در روزهای مختلف ارزیابی نشان داد که از ابتدای آزمایش تا روز نهم آزمایش افزایش سریعی نشان داد ولی بعد از آن تا روز 15 درصد جوانه زنی در تیمارها متوقف یا به کندی صورت گرفت. تیمار 3 و 4 ساعت اسید از ابتدا درصد جوانه زنی بهتری نسبت به دیگر تیمارها نشان داد که در طی روزهای ارزیابی، تیمار شاهد دارای بایین ترین میزان درصد جوانه زنی بود. نتایج حاصل از تیمار اسید سولفوریک در این تحقیق اثر مثبتی در جوانه زنی بذر گل اختر به همراه به دنبال داشت.کلیدواژه ها
افزایش جنسی، اختر، اسید سولفوریک، خراش دهیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.