آشنایی با ورمی تکنولوژی و ورمی کمپوست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0703
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل معصومی زواریان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه زراعت، ساوه، ایران

رضا راستگوی سندان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه زراعت و اصلاح نباتات، کرج، ایران

محسن اصغری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی گروه زراعت، ساوه، ایران

چکیده

متاسفانه به رغم اثرات مفید و مثبت کرم های خاکی و افزایش سرعت معدنی شدن و هوموسی شدن بقایای آلی، استفاده از آنها گسترش چندانی ندارد که با توجه به حجم عظیم ضایعات آلی در شهرهای بزرگ، صنایع تبدیلی و کشاورزی و مشکل کمبود مواد آلی در خاک های کشور لزوم تهیه و تدوین منابع علمی کاربردی و فرهنگ سازی در این زمینه بیش از پیش احساس می شود. در فرآیند ورمی کمپوست، از کرم های خاکی برای تبدیل مواد زائد آلی شامل زباله های شهری، مواد زائد آلی صنعتی و کشاورزی به کود آلی استفاده می شود. کود حاصله نسبت به کود کمپوست معمولی دارای کیفیت و خواص بهتری است و همچنین با صنعت تولید و پرورش کرم های خاکی که امروزه در بعضی از کشورها به عنوان فعالیتی پر سود گسترش زیادی یافته است، می توان منبع غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیه طیور، آبزیان و... فراهم نمود. Verms معادل لاتین کلمه کرم می باشد و تولید ورمی کمپوست نیز اصولا تهیه کمپوست توسط کرم ها است. در طبیعت، سرانجام تمام مواد آلی به طور طبیعی تجزیه می شوند؛ در فرآیند تولید ورمی کمپوست باید به این روند سرعت بخشیده و به یک نتیجه مطلوب که همان مدفوع کرم (Casting) می باشد دست یافت.

کلیدواژه ها

کشاورزی ارگانیک، ورمی تکنولوژی، ورمی کمپوست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.