مروری برلیپیدهای حاصل از مخمرهای روغنی، بیوشیمی محصولات روغنی تک سلولی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 912
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا رحمانیان

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدمهدی جعفری

استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

بیوسنتز لیپید از قند و سایر ترکیبات مشابه، یک فعالیت آنابولیک ثانویه می باشد که بعد از کاهش ترکیبات مغذی (معمولا نیتروژن) در محیط کشت رخ می دهد. بر همین اساس جریان کربن به سمت تجمع اسید سیتریک درون سلولی می رود که به عنوان دهنده آستیل -کوآ در سیتوپلاسم فعالیت می کند. استیل-کوآ تبدیل به اسیدهای چرب سلولی و به دنبال آن تری آسیل گلیسرول می شود. تجمع چربی از مواد هیدروفوبیک یک فرایند مرتبط با رشد می باشد که مستقل از کمبود نیتروژن در محیط کشت می باشد. اسیدهای چرب متوسط زنجیر با سرعت متفاوت، جذب میشوند و یا برای نیازهای رشد مصرف، یا یک سوبسترا برای انتقالات زیستی داخل سلولی می شوند. تفکیک لیپیدهای ذخیرهای مستقل از نوع منبع کربنی مورد استفاده برای تجمع لیپید می باشد. در بسیاری از موارد، تولید توده زیستی بدون لیپید همراه می باشد. تفاوت های بیوشیمیایی بین تجمع لیپید های د نوو از سوبستراهای آبدوست و تجمع لیپید های اگزنوو از سوبستراهای آبگریز وجود دارد. تفاوت های بیوشیمیایی بین تجمع لیپیدهای دنوو از سوبستراهای آبدوست و تجمع لیپید های اگزنوو از سوبستراهای آبگریز وجود دارد. تولید لیپید اگز نوو یک پروسه وابسته به رشد است که به طور همزمان با رشد سلول اتفاق می افتد که به طور کامل مستقل از اتمام نیتروژن محیط کشت است. کاربرد های صنعتی اصلی مرتبط با تجمع لیپید ذخیره در مخمر مربوط به تولید لیپید های غیر اختصاصی ای است که در آینده تبدیل به FAME ها (نسل دوم بیودیزل ها) می شوند به همین دلیل مصرف روغن های خوراکی بعنوان مواد اولیه برای سنتز بیودیزل ها باعث افزایش چشم گیر قیمت آنها در سال های گذشته شده است. علاوه بر این علی رغم تجمع لیپید دنوو ، ممکن است لیپیدهای مخمری ای تولید شود که ترکیبات اسید چرب شبیه به کره کاکائو داشته باشند. افزایش قیمت کره کاکائو احتمال کاربرد مخمر روغنی را در تولید لیپید های سلولی مشابه کره کاکائو را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

بیودیزل/ تجمع چربی- تخریب/ بیوتکنولوژی لیپید/ میکروارگانیسم های روغنی/ تک سلولی های روغنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.