بررسی تاثیر هورمون جیبرلیک اسید (GA3) بر ویژگی های فیزیولوژیک گیاه کنار (Ziziphus spina-christi) در شرایط تنش شوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_0413
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 885
نویسندگان
عضو هیئت علمی
عضو هیات علمی
کارشناس ارشد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان
چکیده
کنار یا سدر (.Ziziphus spina-christi L) درخت میوه چند منظوره است که در نواحی خشک و نیمه خشک آسیا از جمله ایران می روید. میوه ، برگ، پوست و چوب این درخت بطور گسترده توسط جوامع روستایی و شهری استفاده می شود. به منظور بررسی تاثیر هورمون جیبرلیک اسید ((GA(3) بر ویژگی های فیزیولوژیک نهال کنار در شرایط تنش شوری، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سطوح مختلف شوری (غلظت های صفر، 1600، 3200، 6400 و 12800 میلی گرم در لیتر کلرید سدیم) و جیبرلیک اسید (صفر، 100 و 200 میلی گرم در لیتر) بودند. 16 هفته پس از محلول پاشی جیبرلیک اسید، سطح برگ، ارتفاع گیاه، وزن خشک، میزان سدیم و پتاسیم اندام هوایی و ریشه، کلروفیل و پرولین برگ اندازه گیری شد. نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش غلظت کلریدسدیم در محیط ریشه کنار، سطح برگ، ارتفاع و وزن خشک گیاه، میزان سدیم اندام هوایی و ریشه، نسبت پتاسیم به سدیم اندام هوایی و پرولین برگ به طور معنی دار افزایش و میزان پتاسیم اندام هوایی و کلروفیل برگ به طور معنی دار کاهش می یابد. جیبرلییک اسید اثرات منفی شوری را کاهش داد، به طوری که در شرایط تنش شوری، محلول پاشی 200 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید، موجب افزایش معنی دار سطح برگ، ارتفاع گیاه، میزان پرولین، کلروفیل و پتاسیم برگ کنار گردید. جیبرلیک اسید با کاهش سدیم اندام هوایی، نسبت پتاسیم به سدیم اندام هوایی را افزایش داد. از طرف دیگر جیبرلیک اسید موجب کاهش جزئی میزان سدیم ریشه گردید. نتایج این مطالعه بیانگر این موضوع است که احتمالا جیبرلیک اسید با کاهش جذب یون سدیم توسط ریشه و به طور همزمان افزایش تجمع پتاسیم در اندام هوایی باعث افزایش سازگاری کنار در شرایط تنش شوری می گردد.کلیدواژه ها
جیبرلیک اسید، شوری، کلریدسدیم، کنارمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.