بررسی تاثیر محلولپاشی کودهای سیلیسی بر شاخصهای رشد و نمو چمن (.Lolium perenne L) در شرایط تنش شوری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCPDA01_0335
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 824
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی - گیاهان زینتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم تهران، گروه بیوشیمی، تهران ، ایران
دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری ، گروه زراعت و اصلاح نباتات، تهران ، ایران
چکیده
امروزه تغییرات اقلیم ، افزایش دمای کره زمین و بهره برداری بیشتر از سفره های آب زیر زمینی به عنوان یک تهدید مطرح شده و موجب شوری خاک های زراعی شده است. محلول پاشی کودهای سیلیسی از طریق مقاوم کردن گیاهان به شوری به عنوان یک پدافند غیر عامل در گروهی از گیاهان مد نظر قرار گرفته است . به منظور ارزیابی تاثیر سیلیسیم و شوری بر شاخص های رشد و نمو و افزایش مقاومت به شوری چمن (.Lolium Perenne L) که درصد قابل توجهی از چمن ها ی فصل سرد کاشته شده در کشور را بخود اختصاص داده است، آزمایشی در بهار سال 91 به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با شش سطح شوری (0، 2، 4، 6، 8 و 10 دسی زیمنس بر متر NaCl) و سه سطح سیلیسیم (0، 0/3 و 0/6 میلی لیتر در لیترسیلامول) با سه تکرار در گلخانه کلینیک گل و گیاه شهرداری منطقه 21 تهران انجام شد. در این پژوهش صفات رویشی طول ساقه، طول پنجه، تعداد برگ در ساقه، تعداد برگ در پنجه، تعداد پنجه در بوته، سطح سبز برگ، وزن تر و خشک اندام های هوایی مورد سنجش قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که شوری اثرکاهنده معنی داری بر تمامی صفات اندازه گیری شده داشت. اثر متقابل شوری و سیلامول فقط بر روی سطح سبز برگ در بوته در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود به طوری که بیشترین مقدار آن 9/17 سانتیمتر مربع مربوط به مصرف سیلامول با غلظت 0/6 میلی لیتر در لیتر به همراه آب مقطر و کمترین مقدار آن 4/72 سانتیمتر مربع مربوط به شوری با غلظت 10 دسی زیمنس بر متر و بدون مصرف سیلامول بوده است. مصرف سیلامول به تنهایی نیز در تمامی صفات مورد سنجش بجز طول ساقه، تعدادبرگ در ساقه، وزن خشک اندام هوایی معنی دار بود.کلیدواژه ها
شوری، سیلیسیم، چمن ، مقاومت به شوری، شاخص های رشد و نمومقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.