مطالعه خواص ضد میکروبی اسانس دو گونه گیاه دارویی بر باکتری کلستردیوم پرفرنجنس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالیه سادات رفعت حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، ایران

امیر برجیان

استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، ایران

عباسعلی رضائیان

مربی، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، ایران

چکیده

استفاده از گیاهان و ترکیبات آنها از ز مان های گذشته برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است و اساس طب سنتی اغلب کشورها بر پایه استفاده از گیاهان پی ریزی شده است.امروزه با وجود پیشرفت های زیادی که در علوم دارویی صورت گرفته است نه تنها گیاهان و خواص درمانی آنها فراموش نشده است بلکه شا هد توجه روز افزون دانشمندان به خواص درمانی و نگهدارندگی گیاهان یا ترکیبات به دست آمده از آنها هستیم.از جمله این اسانس های گیاهی می توان به مورتلخ با نام علمی Salvia mirzayanii از خانواده Labiateae و سداب ترکه ای با نام علمی Haplophyllum canaliculatum از خانواده Rutaceae اشاره نمود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد میکروبی اسانس دو گیاه مذکور بر باکتری کلستردیوم پرفرنجنس در شرایط آزمایشگاهی می باشد. به این منظور اسانس گیری به روش تقطیر با آب توسط کلونجر انجام شد، سپس خاصیت ضد میکروبی اسانس های گیاهی به روش دیسک دیفیوژن در محیط مولر هینتون آگار بررسی شد و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) با استفاده از درصد غلظت مختلف اسانس تعیین گردید. نتایج نشان داد هردو گیاه دارویی مورتلخ و سداب ترکه ای دارای خاصیت ضد باکتریایی می باشند اما تأثیر گیاه سداب ترکه ای بر باکتری کلستردیوم پرفرنجنس بارزتر بود. براساس نتایج مطالعه حاضر می توان از روغن های فرار به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی و یا به عنوان یک ترکیب ضد میکروبی برای عفونت های ناشی از این باکتری استفاده کرد.

کلیدواژه ها

خاصیت ضد میکروبی، سداب ترکه ای، مورتلخ، کلستردیوم پرفرجنس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.