روش های بیولوژیک کاهش آفلاتوکسین در پسته

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCPDA01_0201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سیاه مشته

دانشجوی دکترای تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه تربیت مدرس

زهرا بیگ محمدی

دانشجوی دکترای تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه تربیت مدرس

زهره حمیدی اصفهانی

عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

پسته از مهمترین محصولات صادراتی غیر نفتی کشور می باشد که درآمد ارزی قابل توجهی را به همراه دارد. اما بدلیل آلودگی به سم آفلاتوکسین (B(1، صادرات این محصول بطور چشمگیری کاهش یافته است. آفلاتوکسین متابولیت ثانویه بسیار سمی و پایدار به حرارت گونه های مختلف کپک آسپرژیلوس است که به سختی به مواد غیر سمی تبدیل می شود لذا روش های معمول حرارتی و شیمیایی موفقیت کمی در آفلاتوکسین زدایی از پسته داشته اند. در سال های اخیر توجه زیادی به استفاده از روش های بیولوژیک برای کاهش آفلاتوکسین، منعطف شده است. روش بیولوژیک خود شامل استفاده از عصاره جات گیاهی و نیز استفاده از میکروارگانیسم ها خواهد بود. تحقیقات مختلف نشان داده اند که گونه های مختلف قارچ ها، مخمرها و باکتری ها قادر به جلوگیری و یا ایجاد اختلال در رشد گونههای تولید کننده آفلاتوکسین بوده و یا قادر به حذف و یا کاهش میزان آفلاتوکسین تولید شده هستند. در این مقاله روش های بیولوژیک مختلف با استفاده از عصاره های گیاهی و گونه های میکروبی مختلف مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین، پسته، میکروارگانیسم، روش های بیولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.