شبیه سازی نرم افزاری رفتار مکانیکیدودکشهای بتنی تحت بار انفجارهای هوایی و سطحی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحامد عزیزی کاشی

مدیریت آموزش و پرورش کاشان

آرمین عظیمی نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مهدی عسگرپور

شرکت عمران شهرهای جدید

چکیده

خطر انفجار از تهدیدات اساسی برای سازه های استراتژیک از جمله دودکشهای صنعتی می باشد، لذا در راستای بررسی رفتار دودکشهای بتن مسلح صنعتی تحت بارهای انفجاری، در دو حالت انفجار هوایی و سطحی مادهی منفجره از نوع TNT با اوزان مختلف 1000-5 کیلوگرم را در موقعیتهای مکانی گوناگون ( ارتفاع از سطح زمین و فاصله افقی از مرکز سازه به میزان متغیر 0-4 متر شبیه سازی و رفتار دودکش با مقایسه و تحلیل پارامترهای پاسخ همچون تغییر مکان افقی نوک دودکش، تغییر مکان جانبی دودکش، میزان و وسعت توزیع خرابی کششی و فشاری و کرنش پلاستیک بتن و آرماتورها، آنالیز گردید با افزایش وزن مادهی منفجره ی TNT هنگامیکه محل وقوع انفجار ثابت است، شدت بار انفجاری وارد بر سازه، افزایش یافته و به طبع آن میزان خرابی سازه افزایش می یابد، بالعکس با افزایش فاصلهی افقی محل وقوع انفجار از مرکز سازه هنگامیکه مقدار و موقعیت ارتفاعی ماده منفجره ثابت است، شدت بار انفجاری وارد بر سازه بدلیل افزایش زمان رسیدن موج انفجار به سازه، کاهش یافته و در نتیجه میزان خرابی سازه نیز کاهش می یابد. با افزایش ارتفاع محل وقوع انفجار از سطح زمین، هنگامیکه مقدار و فاصلهی افقی ماده منفجره از مرکز سازه ثابت است، شدت بار انفجاری وارد بر سازه ثابت می ماند، ولیکن با عنایت به تغییر موقعیت ارتفاعی محل وقوع انفجار، شکل ویژهی سازه (مخروط ناقص) و بلندی و لاغری آن نحوه ی اعمال بار انفجاری به سازه متفاوت خواهد بود، به طوریکه می توان ارتفاع محل انفجار به میزان 35 متری از سطح زمین را به عنوان ارتفاع بحرانی در نظر گرفت.در نهایت، با افزایش مقاومت فشاری مصالح بتنی سازه ی دودکش، هنگامیکه مقدار و موقعیت مکانی ماده منفجره ثابت است، مقاومت دودکش در برابر شدت بار انفجاری وارده افزایش یافته و به طبع آن خسارت سازه نیز کاهش می یابد. لازم به ذکر است در تمامی موارد بارگذاری در حالت انفجار سطحی، خسارات وارده از موارد متناظر در بارگذاری انفجاری هوایی بیشتر می باشد. در جهت اطمینان از اصابت ترکش، خاک اطراف سازه، لرزش زمین و موج شوک انفجاری منتقل شده از زمین به سازه صرفنظر گردید.

کلیدواژه ها

دودکش بتن مسلح، ضوابط بار گذاری دودکش، انفجار هوایی،سازه امن، اجزا محدود، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.