تفاوت حد خمیری و حد مایع خاک بستر دریاچه ارومیه در حالت خشک شده در اون و حالتخشک شده طبیعی با استفاده از بیشتر از یکصد نمونه آزمایشگاهی توسط شرکت صدرا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالله شایسته

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان

رضا شاهین پر

مدیر مهندسی پروژه پل شهید کلانتری دریاچه ارومیه

سلمان کلانتری

دانشجوی دکترای خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اصفهان

چکیده

خاک مورد استفاده برای تعیین حد پلاستیک و حد مایع باید در رطوبت طبیعی انجام شده. و برای بدست آوردن نتایج دقیق تر نباید قبل از آزمایش خشک شود. زیرا خشک شدن خاک به دلیل تقسیم شدن به ذرات ریزتر گاها باعث تغییر در خصوصیات خاک خواهد شد. بنابراین برای تعیین صحیح حدود اتربرگ بهتر است مصالح را با رطوبت طبیعی آزمایش کرد. با توجه به اینکه خاک بستر دریاچه ارومیه غالبا لجنی و که در طول زمانهای بسیار طولانی شکل گرفته و معمولا به صورت ترکیباتی از خاکهای آلی و رس میباشد که شوری بالایی دارد. نمونه های گرفته شده از سه گمانه با عمق متوسط 100 متر از بستر دریاچه در چهار آزمایشگاه مختلف در دو حالت خشک شده در اون و حالت خشک شده طبیعی در تمامی عمقها برای تعیین حد خمیری و حد مایع خاک مورد نظر مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمایشات علاوه بر آنکه حدود اتربرگ کف بستر دریاچه را تا عمق بیش از یکصد متری از بستر دریاچه نشان میدهد. بلکه تفاوت حدود اتربرگ را در دو حالت آزمایش (خشک شده در اون و خشک شده در حالت طبیعی) به ما نشان خواهد داد. نمودارهای بدست آمده از آزمایشات نشان داد که پراکندگی نقاط در حالت مایع در عمقهای مختلف زیاد بوده . با افزایش عمق, حد مایع به شدت افزایش میابد. و تفاوت حد اتربرگ در دو حالت خشک شده در اون و خشک شده طبیعی متفاوت است که این قضیه در مورد حالت مایع از شدت بیشتری برخوردار میباشد.

کلیدواژه ها

حدود اتربرگ،حدخمیری،حدمایع، دریاچه ارومیه،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.