بررسی آزمایشگاهی نشست پذیری خاکهای دانه ای مسلح شده با خرده لاستیک دردستگاه تانک شفاف

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد فتحی

دانشجوی دکترای خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اصفهان

عبدالله شایسته

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان

چکیده

با رشد جمعیت شهری و تغییر سریع ضروریات زندگی از جمله وسیله نقلیه، لاستیکهای فرسوده بعنوان یکی از زایدات عمده در مراکز دفن زباله های شهری مطرح میباشد. بدلیل کمبود فضا و محدودیتهای زیست محیطی، استفاده از این زایدات بعنوان مصالح باارزش افزوده از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. خرده لاستیک می تواند در اندازه و نسبت ابعاد مختلف و در درصدهای حجمی مختلف با خاک دانه ای مخلوط گردیده و مورد استفاده قرار گیرد. بدلیل تغییر شکل پذیری بالای این مصالح و نرم بودن آنها، مخلوط این نوع زایدات با خاکهای دانه ای که از سختی نسبتا بالایی برخوردارند می تواند منجر به تغییر خواص نشست پذیری این نوع خاکها گردد. در این مطالعه با استفاده از سه نسبت ابعاد (نسبت ابعاد 1،2) و همچنین پنج درصد حجمی (صفر 5، 10، 15 و 20 درصد) برای خرده لاستیک ها، اثر مخلوط این مصالح با خاک ماسه ای مورد آزمایش قرار گرفت. هدف این مطالعه تاثیری است که خرده لاستیک با ابعاد مختلف و درصد حجمی مختلف می تواند بر روی خصوصیات مهندسی خاک، تحت اثر تغییرات تخلخل و رفتار الاستیک خاک داشته باشد. بنابراین اثر حضور خرده لاستیک د ر خاک مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، یک مدل پی سطحی (پی نواری صلب) در دستگاه تانک شفاف، واقع شده بر روی نمونه ساخته شده از ماسه و خرده لاستیک با اعمال درصدهای حجمی و نسبت ابعاد مختلف و رعایت توزیع تصادفی این زایدات، تحت بارگذاری ثقلی قرار گرفت. نهایتا با اندازه گیری نشستمتوسط در پی سطحی در اثر بارگذاری، به بررسی اثر درصدهای حجمی و نسبت ابعاد مختلف خرده لاستیک بر آن با ارائه نمودار های مربوطه پرداخته شد.مطالعات نشان داد که افزایش مقدار خرده لاستیک تا درصد مشخصی و نیز ابعاد خرده لاستیک باعث افزایش ظرفییت باربری پی میگردد.

کلیدواژه ها

خرده لاستیک، ماسه کیاشهر، تانک شفاف، ظرفیت باربری، نشست پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.