چگونگی و عملکرد تزریق شیمیایی پرده آببند تزریقی و تزریق ترمیمیبرای جلوگیری از نشت آب در پی سدهای خاکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دانشجویان عمران سراسر کشور
  • کد COI اختصاصی: CESC15_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی غفاری

کارشناسی ارشد عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

ابوالفضل غفاری

کارشناس عمران، مدرس دانشگاه پیام نور آبادان

چکیده

سدها به عنوان منابع آبی هر کشور از اهمیت زیادی برخوردار هستند و محاسبه دبی و سطح تراوش در سدهای خاکی به عنوان یک مسئله مهم همیشه در طراحی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. در تعیین مقدار اتلاف آب، محاسبات پایداری سد، مشخصات فیلترها و زهکشی ها بررسی نشت اهمیت بسیار زیادی دارد. در حال حاضر معادله ای که با دقت خوبی ارتباط بین دبی و سطح تراوش را با خصوصیات فیزیکی سد نمایش دهد وجود ندارد و استفاده از مدل های آزمایشگاهی و برنامه های کامپیوتری بیشتر استفاده می شوند. در طراحی سدهای خاکی، ممکن است پی با مصالح ریز دانه و یا تکیه گاه سد تپهای با نفوذ پذیری بالا باشد که در این حالات، حرکت آب از میان تکیه گاه سد باعث می شود که نشت آب بیش از حد طرراحی از تکیه گاه رخ دهد و همچنین می تواند پایداری تکیه گاه را با خطر جدی مواجه کند. تزریق آزمایشی پرده آببند یکی از مهمترین کارهای انجام شده بر پی سد می باشد و بر اساس ویژگی های هیدرولوژیکی، شرایط ناپیوستگی های توده سنگ و با فرض همبستگی آب با دوغاب سیمان صورت می گیرد. در پاسخ به لزوم افزایش مقاومت و کنترل جریان آب در خاک های ریزدانه، بدلیل فاصله کم منافذ مواد تزریق سیمانی نمی توانند به خوبی در خاک نفوذ کرده و کارایی مناسبی را داشته باشند به همین دلیل باید روش مناسبتری برای تزریق کارآمد انجام شود که با توجه به تجربه ی موفقیت آمیز تزریق شیمیایی در کنترل نشت می توان این روش را یکی از مناسبترین روش ها برای کنترل نشت و همچنین برای تزریق ترمیمی نامید.

کلیدواژه ها

تزریق شیمیایی، سدهای خاکی، نشت، پرده آببند، تزریق ترمیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.